151212 …rebros Johan Adolfsson deppar under ishockeymatchen i SHL mellan …rebro och SkellefteŒ den 12 december 2015 i …rebro. Foto: Johan Bernstršm / BILDBYRN / COP 119 …
SHL

BEKRÄFTAT: Färjestad tar in forward: ”Sätta juniorer med den uppgiften är inte rättvist”

ANNONS

Efter att Michael Lindqvist igår drabbades av en hjärnskakning började det tidigare idag viskas om att Färjestad skulle plocka in kontraktslöse Johan Adolfsson i truppen. Nu bekräftar klubben själva på sin hemsida att 31-åringen ansluter på ett korttidskontrakt.

Oskar Steen och Fabian Zetterlund befinner sig i Buffalo på junior-VM. I gårdagens möte mot Brynäs ådrog sig forwarden Michael Lindqvist en hjärnskakning. Nu plockar Färjestad in Johan Adolfsson på ett korttidskontrakt.
— Som det är nu så måste vi bredda truppen. I det läge vi befinner oss, med spelare på JVM och framförallt för de skador som uppkommit inom de senaste dagarna, så behöver vi göra det här, säger sportchefen Peter Jakobsson till klubbens hemsida.

SKA BREDDA TRUPPEN

Tanken är att Johan Adolfsson, som redan genomfört ett träningspass med laget, ska in och bredda truppen.
— Att sätta juniorer med den uppgiften är inte rättvist, varken för dom eller laget, säger Jakobsson vidare.

Johan Adolfsson har totalt gjort 101 SHL-matcher för Örebro, men har de senaste säsongerna varit hårt drabbad av skador. Hans senaste klubbadress var Vita Hästen tidigare i höstas där han gjorde en assist på åtta matcher.

Den här artikeln handlar om: