SHL
SKOGLUND: Den stora julklappsutdelningen

Idag är det julafton. Vad passar väl inte bättre än att dela ut lite klappar så här på morgonkvisten.

Mitt i julstöket fick jag idén att i ren och skär välvilja dela ut imaginära klappar till personer inom hockeyvärlden, runt omkring den eller till och med utanför.
Detta inlägg ska läsas med öppet sinne och på sina ställen finns det en del ironi inbakat, medan andra partier är mer allvarliga.

GOD JUL ALLESAMMANS!

TIDSMASKIN

Till: Karlskoga

Fjolårets stora festfixare Andrew Engelage, Henrik LarssonCarl PerssonAlex Lavoie och Victor Ejdsell försvann och kvalfest mot SHL har förbytts mot nervdallrande bottenstrid för ”grislaget”.

Det mesta har gått snett och studsat fel under hösten och inte ens ett tränarbyte och återintåget av Daniel Wessner i klubben verkar ha hjälpt.

Nää. Alla i och kring Nobelhallen med sympatier för BIK önskar sig nog en tidsmaskin som skickar dem ett år tillbaka i tiden.

KRAM

Till: Jörgen Lindgren

Vad än Jörgen gör så blir det enligt de flesta tyckarna fel. Han förhandlar fram det fetaste TV-avtalet genom alla tider och blir som tack för det utmålad som svensk hockeys största skurk.

Det få verkar inse är att Jörgen Lindgren bara gör sitt jobb och det gör han förbannat bra. Hans uppgift är inte att se till svensk hockey i stort, hans jobb är att se till SHL-klubbarnas intressen. Det finns andra som har betalt för att ta tillvara på bredden i Hockeysverige.

Det kan inte vara fel att mer pengar kommer in i svensk hockey och Jörgen förtjänar en stor bamsekram för all skit han fått utså för att han grejat just detta.

FÄRGPALLETT

Till: Många

Det är allt annat än nytt att man ska vara för eller mot saker. Att befinna sig däremellan verkar inte vara ett alternativ om man ser till de olika debatter som rasar.

Jag skulle vilja dela ut en färgpallett till många i ett försök att få de olika hockeydebatterna lite mer nyanserade.

EN FLASKA TÄNDVÄTSKA

Till: IK Pantern

Hot om indragen elitlicens, en svajande ekonomi, sparkad sportchef, revolt och avsättning av huvudtränare, storsponsor som går ut i pressen och sågar klubbens styrelse, pajkastning i media och anklagelse om ett grovt rasistiskt påhopp mot en spelare från förre tränaren Håkan Åhlund.

Ovan skulle kunna knäcka vilket lag som helst, men inte IK Pantern. Kvartersgänget bara vinner, vinner och vinner trots all turbulens kring föreningen.

Så min julklapp till IK Pantern blir en flaska tändvätska att ha till hands om resultaten skulle utebli i framtiden. En skvätt på den infekterade glöden lär få elden mellan styrelse, sponsor och Joakim Tillgren att flamma upp igen och laget kan återgå till att vinna matcher.

LYCKA TILL-KLAPP

Till: HC Dalen

Som journalist ska jag såklart vara objektiv i min rapportering, vilket jag också är. Men det kittlar lite extra att klubben nu kvalificerat sig för Allettan.

Det var för dem jag började min mediebana som tagit mig dit jag är idag och jag är dem evigt tacksam för möjligheten jag erbjöds hösten 2014.

Jag vet hur många det är som helt ideellt kämpar och sliter för att föreningen ska gå runt. Ofta i motvind och gudarna ska veta att det inte är lätt för klubben att få utrymme i skuggan av HV71. Men nu kommer belöningen i form av spel i Allettan för Pelle Gustafsson och hans gäng.

PLÅNBOK

Till: Tex Williamsson

Leksandsmålvakten fick bingo, ringde in till Lotta Engberg och lyckades vinna en miljon kronor.
26-åringen från Alvesta har verkligen gått den långa vägen inom hockeyn, något han vid två tillfällen (här och här) berättat om för hockeysverige.se.

Klart grabben behöver en ny plånbok att förvara den nytillkomna miljonen i.

SOLGLASÖGON

Till: Torbjörn Berlstedt

Skrev boken ”Trumfens ögonblick” och var JP-journalisten inte känd tidigare för sitt fantastiska sätt att skriva så lär han bli det nu. Kan behövas solglasögon för skydd mot strålkastarljuset.

Boken är bra i allmänhet, visa partier är lysande och kapitlet som tillägnas Stefan Liv är mer än strålande, det är briljant. Riktigt stark intervju med änkan Anna Liv som inte lämnar någon oberörd. Omöjligt att hålla tårarna tillbaka kan meddelas.

Ingen kan som Torbjörn skildra både tragiska och lyckliga stunder på ett sätt som får texten att flyta lika smidigt som en porlande vårbäck.

TIDNINGSPRENUMERATION

Till: Många

Det gnälls på pluslåsta artiklar, det gnälls på annonser i gratisartiklar. Ibland kan man få för sig att folk tror nyheter alltid varit gratis. Men, nej. Så är det såklart inte alls. Innan internets intåg i var mans hem fick vi snällt gå och köpa oss en tidning och betala för nyheterna.

Hade jag haft råd skulle jag gett allesamman en prenumeration på valfri tidning. Men i brist på finansiella resurser hoppas jag istället att folk kan tänka till och faktiskt inse att massmedia måste få betalt för att kunna leverera nyheter.

GULDKLOCKA

Till: Leif Boork

OS blir hans sista framträdande som förbundskapten för Damkronorna innan han lämnar över till Ylva Martinsen. Men vad händer sen för 68-åringen som varit en av våra största hockeypersonligheter i nästan 40 år som tränare, förbundskapten och TV-expert.

Går han i pension? Tar han sig an ett nytt uppdrag inom hockeyn?

Frågorna är många. Men nog förtjänar ”Boorken” en guldklocka i julklapp för lång och trogen tjänst.

PUTSMEDEL

Till: Niklas Pavel

Björklövens Niklas Pavel stängdes av i åtta matcher för två förseelser i en och samma sekvens i matchen mot Karlskoga. Först en hopptackling i huvudet. Sen en cross-checking i ansiktet. På tre sekunder.

Förutom avstängningen åkte 24-åringen på 13 800 i böter. Med tanke på beloppet lär han knappast ha råd med så mycket annat under sin påtvingade ledighet. Därför får han en flaska polish av mig för att putsa bort ovan nämnda saker ur sitt spelarregister.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 augusti
18:00 Finland - Tyskland JVM
19:00 Tingsryd - Karlskrona Träningsmatch
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
21:30 Sverige - Lettland JVM
01:00 Kanada - Schweiz JVM
torsdag 18 augusti
04:30 USA - Tjeckien JVM
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Frölunda Träningsmatch
19:00 VIK Västerås - Vita Hästen Träningsmatch
19:00 BIK Karlskoga - AIK Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch
fredag 19 augusti
18:00 Tingsryd - Kristianstad Träningsmatch
19:00 Björklöven - Skellefteå Träningsmatch
19:00 Södertälje - Almtuna Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Djurgården Träningsmatch
lördag 20 augusti
15:00 Frölunda - Djurgården Träningsmatch
16:00 Kristianstad - IFK Helsingfors Träningsmatch
tisdag 23 augusti
18:00 HV 71 - Rögle Träningsmatch
18:00 Växjö - Linköping Träningsmatch
19:00 Leksand - Brynäs Träningsmatch
19:00 Luleå - Skellefteå Träningsmatch
onsdag 24 augusti
19:00 Brynäs - Leksand Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten