En sur Pontus Petterström – men en gladare duo Lindholm/Lindström.
Skellefteå AIK

Kaptenen fick matchstraff – då kopplade Skellefteå greppet

Pontus Petterström fick matchstraff och Malmö skulle spela powerplay i fem minuter. Då nätade – Skellefteå.
– Vi kan inte släppa in mål där, säger Malmökaptenen Fredrik Händemark.

Det var underhållande, högt tempo och ganska grinigt i Malmö Arena när Skellefteå kom på besök. Malmö kopplade ett rejält grepp om matchen när man gick upp till 2-0 i den första perioden. Glödheta Nils Andersson låg bakom båda målen.

Först bombade han in 1-0 själv, sen spelade han fram Frederik Storm när dansken elegant utökade ledningen.
– Han har gnällt lite på att han får för lite puckar där i mitten. De glömmer Storm där, och sen styr han in den. Det är en konst det också, säger Andersson till C More.

Men Växjö vände. Jesper Olofsson tryckte in 2-1 från nära håll och sen var det dags för ”Malmödödaren” Pär Lindholm. Stjärncentern var den som kvitterade till 2-2, med sitt femte mål för säsongen mot Malmö.

Men matchens händelse inträffade när Pontus Pettertröm fick matchstraff. Malmö fick fem minuters powerplay, men det var Skellefteå som gjorde målet. Henrik Hetta spelade fram Pär Lindholm i en kontring, och hans sjätte mål mot Malmö var ett faktum.
– Jag visste att Hetta skulle passa där. Han är en skicklig spelare, säger Pär Lindholm.

Målet var det som gav Skellefteå greppet.
– Vi får fem minuters PP, och vi kan ju inte släppa in mål där. Vi måste göra ett så vi får kommandot inför tredje, analyserar Malmös Fredrik Händemark.

I slutperioden fyllde Mike Kostka på och sköt 4-2 till Skellefteå. Anton Mylläri reducerade visserligen, men segermarginalen blev ändå två mål. Joakim Lindström stängde butiken med sitt 5-3.