Axel Wemmenborn.
SHL

Lånet om SHL-äventyret: ”Tycker det har gått jättebra”

Axel Wemmenborn är den senaste i raden som gått från Pantern i Hockeyallsvenskan till ordinarie i Malmö Redhawks. Nu hoppas 25-åringen på en fortsättning i SHL.
– Det är skitkul. Det är ju här man vill vara. Det är något jag strävat efter länge och jobbat hårt för, så det är jättekul att man har fått chansen, säger Wemmenborn till hockeysverige.se.

ÄNGELHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
När ett skadedrabbat Malmö Redhawks i slutet på oktober behövde förstärkning blickade de än en gång mot Hockeyallsvenskan och IK Pantern. Där hade Axel Wemmenborn imponerat och till hemmamatchen mot HV71 hade han flyttat sina grejer från Isstadion ut till Malmö Arena.

– Det har varit lite speciellt. Nu tycker jag att det gått bra här och man har fått vara kvar ett bra tag. Det är kul när man får flera matcher på rad och kommer in i det, är i den vardagen dagligen men framförallt i början var det speciellt, säger Wemmenborn till Hockeysverige.

Wemmenborn är inte ensam om att ha tagit stadsbussen till SHL. Fredrik Händemark och Lars Bryggman är ytterligare två som gjort det de senaste två säsongerna.
– Farten är kanske lite högre, så till vida att passningarna sitter ännu bättre och man blir straffad mycket hårdare för sina misstag. Det är kanske den största lärdomen än så länge, förklarar Wemmenborn.

SMÅ STEG HELA TIDEN

Resan till SHL har varit lång men med små steg i taget har Kristianstad-födde Wemmenborn sett till att förverkliga den.

Hockeykarriären började i hemstaden men gick i junioråldern vidare till först Malmö och sedan Rögle. Efter sitt andra J20-år i Ängelholm flyttade Wemmenborn till USA och Des Moine Buccaneers i juniorligan USHL. Där blev det en säsong innan han vände hemåt till Hockeyettan och Helsingborg.

Då kom utvecklingen igång på allvar.
– I Helsingborg hade jag många bra tränare. Peter ”Piva” Johansson, Pelle Svensson och Palle Everberg. Jag fick möjligheten till mycket istid och vi som kunde körde även extra på morgonen. Även om man inte var heltidsproffs försökte man träna så mycket som möjligt för att kunna ta nästa steg, berättar Axel.

Då var målsättningen att hamna i Hockeyallsvenskan. I Helsingborg öste han in 31 poäng på 44 matcher under sitt första år och 31 matcher och 29 poäng in på sitt andra valde han att skriva på för Pantern som då jagade en plats mot allsvenskan. Axel gjorde succé och på nio kvalseriematcher stod han för sex poäng och hjälpte Pantern att till slut säkra avancemanget till landets näst högsta serie.

Utvecklingsstegen fortsatte och hördes under fjolårssäsongen ut till Hyllie, där Redhawks har sitt säte.
– Vi började titta på honom en hel del förra året och gillade vad vi såg. Men jag har följt hans årskull lite grann innan och haft koll på honom. Sedan tycker jag att han var bra i år också, säger Malmös tränare Peter Andersson.

När SHL-chansen kom visste han inte hur länge den skulle vara. Men han har tagit chansen och trots att Malmö-truppen börjar se mer fulltalig ut efter skadeproblemen behåller Axel sin plats.
– Jag tycker att det gått jättebra. Mina lagkamrater och tränare har hjälpt mig in i det och det känns som man har kommit i det på ett bra sätt ganska snabbt, säger Axel.

Han började i fjärdekedja men har sedan jobbat sig uppåt i laguppställningen och har de senaste matcherna dessutom tagit plats mellan de amerikanska stjärnorna Andy Miele och Rhett Rakshani.
– Det är skitkul. Det är två riktigt offensivt skickliga spelare vill ha och ska ha mycket puck. Min roll har blivit att ta ett stort defensivt ansvar och ge dem lite friare roller offensivt och sätta dem i spel i rätt läge. Det var varit grymt kul att spela med dem.

”FÖRTJÄNAR ATT STANNA”

Hans spel, som inneburit tre mål och fem poäng och plus-4 på 13 matcher, har imponerat på Andersson.

Foto: Bildbyrån

– Han har tagit chansen på ett jätteroligt sätt. Man har inte så mycket tid att spela in sig på utan det ska gå ganska fort och se stabilt ut. Men det tycker vi han har gjort. Han är en bra skridskoåkare och har ganska bra spelsinne. Vi gillar hur stark och kylig han är med puck.

Hur länge SHL-äventyret kommer fortsätta för Axel Wemmenborn vet han inte. Han kommer däremot göra vad han kan för att ta ytterligare steg för att behålla sin plats.
– Förhoppningsvis kommer jag köra på med Malmö så länge man bidrar. Det var mycket skador när jag kom in och är det fortfarande men det känns som att det rullar på bra.

Och får Malmö-tränaren Andersson bestämma, ser han Wemmenborn i sin trupp framöver.
– Jag hoppas han är här för att stanna hos oss, det förtjänar han. Vi är supernöjda med honom, säger Andersson.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten