Sök
Fredrik Karlström.
SHL

Trögt i SHL – men i Juniorkronorna är han poängkung: ”Boost för självförtroendet”

I SHL har utdelningen uteblivit och speltiden varit skral. Men i Juniorkronorna har det gått desto bättre. Linköpings Fredrik Karlström är U20-landslagets poängkung under säsongen. Det ger honom självförtroende inför JVM.
– Det har varit en grej som varit väldigt skönt i början när jag hade lite istid i Linköping, att då få komma bort till landslaget där jag hade en helt annan roll, säger Karlström till hockeysverige.se.

ARLANDA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Fredrik Karlström gjorde nio mål och totalt 24 poäng på 45 matcher i AIK förra säsongen. Han fick också, till skillnad från kompisen Jesper Bratt, en biljett till Junior-VM.

Nu valde den 19-åriga centern att lämna AIK efter säsongen för spel i SHL med Linköping. Även om han efter bytet av klubb fortsatt producera bra i juniorlandslaget har det gått lite trögare i LHC. ”Bara” ett mål och totalt tre poäng på 26 matcher är lite sämre än vad Karlström själv hoppades på när han flyttade ner.
– Flytten har ändå varit bra. Jag tror att det varit bra för mig att flytta ifrån farsan och morsan. Självklart har jag alltid haft det bra där hemma, men det är skönt att få klara sig lite på egen hand. Jag trivs bra i Linköping och allt har varit perfekt där, berättar Frederik Karlström för hockeysverige.se inför JVM i Buffalo och fortsätter:
– Jag har tjejen med mig och nu också en hund, så jag har en del att göra även vid sidan av hockeyn. Det blir att jag kommer hem till tjejen efter mina träningar och då hon har jobbat klart. Då brukar vi ta en ”prommis” med hunden, men i övrigt brukar vi mest ta det ganska lugnt.

”EN ANNAN FART I SHL JÄMFÖRT MED ALLSVENSKAN”

Fredrik Karlströms flickvän, Mika, har även hon fått jobb i Linköping, inte ett jobb utan två.
– Två halvtidsjobb. Hon är assistent åt en förlamad kille och sedan jobbar hon även på Bikbok så både hon och jag trivs bra i stan.

Din säsong, ett mål och totalt två poäng, hur har du upplevt den?
– Dels är det min första SHL-säsong så jag var lite färsk i början. Jag har växt in i det mer och mer och nu på slutet har jag tagit för mig ordentligt. Sedan tycker jag att det är ett par puckar ytterligare som borde ha studsat in.
– I början hade jag sporadiskt med istid och en helt annan roll än vad jag hade i AIK förra säsongen och i här i landslaget.

Vad har varit det tuffaste steget att ta när du klev upp i SHL?
– Det är mycket noggrannare i SHL. Gör man ett misstag så syns det mycket mer, alla är mer noggrannare och det är svårare att ta sig in på mål. Sedan är det en helt annan fart i SHL jämfört med Hockeyallsvenskan. Det tycker jag även att man kan se då man kollar på TV:n. 

Är du besviken över din insats?
– Nej, det skulle jag inte säga. Minuterna jag fick i början försökte jag ta till vara på så gott jag kunde. Sedan var jag, som jag sa, färsk och jag kom till Linköping för att fortsätta utvecklas, vilket jag också tycker att jag har gjort.

Hur mycket istid ligger du på idag i Linköping?
– Elva, tolv minuter ungefär senaste fyra, fem matcherna. Det är ganska bra ändå för en junior.


Foto: Bildbyrån/Ola Westerberg

”GAV EN BOOST FÖR SJÄLVFÖRTROENDET”

Fredrik Karlström har också haft lite tankar kring vad det gäller just att få speltid i klubblaget inför Junior-VM.
– Jag skulle inte säga att jag känt någon oro, men i början tänkte jag en del på det, att det vore bra att få lite istid om jag skulle iväg och spela. Nu fick jag successivt mer istid och jag har ändå utvecklats tack vare att jag har mött bättre spelare på träningar och matcher. Jag har även spelat tre juniormatcher för att få lite mer istid.

Även om poängproduktionen i SHL har haft mer att önska så har Karlström imponerat i Juniorlandslaget. Fem mål och totalt elva poäng på åtta matcher är imponerande siffror. Dessutom har det betytt mycket för 19-åringen från Trångsunds självförtroende.
– Det har varit en grej som varit väldigt skönt i början när jag hade lite istid i Linköping, att då få komma bort till landslaget där jag hade en helt annan roll. Jag fick spela mer och göra dom här poängen som jag inte har fått göra i Linköping. Självklart gav det en boost för självförtroendet.

Du spelade i Junior-VM förra säsongen, vad tar du med dig för erfarenheter därifrån?
– Jag vet vad som väntar där borta och hur det kommer se ut. Förra säsongen spelade vi i Montréal och det var helt galet. Inramningen kommer också vara lite annorlunda, men det känns bara kul.

Kommer du känna en extra press med tanke på just inramning?
– Nej, det kommer jag inte känna. Pressen, tycker jag, borde ligga på USA och Kanada eftersom det är dom som har en hemmaturnering. Vi känner ingen press i alla fall.

GLÄDS MED BRATT: ”JÄKLIGT KUL ATT DET GÅR SÅ BRA”

Fredrik Karlströms bästa kompis, Jesper Bratt, fick stanna hemma förra säsongen då det vankades Junior-VM. Den här gången är han ”för bra” – hans NHL-klubb, New Jersey Devils, vill ha kvar honom i laget.
– Jag tycker såklart att det är tråkigt att han inte är med. Samtidigt är det jäkligt kul för Jesper att det går så pass bra för honom där borta.
– Han kommer också fortsätta spela bra och det finns nog inget som kan stoppa honom att göra. Det är kul för honom. Sedan får vi killar som är här sköta resten.

När du ser hans framfart i NHL, lockar det inte att själv testa på spel där borta?
– Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte ville testa på det. När jag vet att han är där borta så vet jag också att det är dit jag också ska. Det blir en morot för mig.

Fredrik, vilken medalj kommer du hem med från Junior-VM?
– Det blir guld, avslutar Fredrik Karlström med ett leende och får det låta som något självklart.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten