Sök
151105 Sveriges Anton Ršdin under ishockeymatchen i Karjala cup mellan Sverige och Tjeckien den 5 November 2015 i …rnskšldsvik Foto: Robbin Norgren / BILDBYRN / Cop 192 …
Schweiziska ligan

OS-chansen redan körd: ”Jag är besviken såklart över att inte kunna konkurrera om en plats och visa upp mig”

Han inledde säsongen med ett försök att ta en ordinarie plats i NHL. När det inte lyckades vände 2016 års vinnare av Guldhjälmen, Anton Rödin, åter till Europa med hopp om att få spela OS. Starten i Davos har blivit lyckad, men OS-chansen är redan borta för 27-åringen. Detta på grund av byråkrati.
— Det var faktiskt surt när jag fick reda på att det inte går alls och att det handlar om papperspolitik, berättar Rödin för hockeysverige.se.

Anton Rödin återvände i slutet av november till Europa efter en ganska splittrad tid i Vancouvers organisation. Han fick visserligen debutera i NHL under förra säsongen, men den här säsongen har han tillbringat med spel i AHL för Utica. När han nu återvände tändes även hoppet hos honom att få spela OS, men han fick omgående ett negativt besked då han inte stod med på den så kallade bruttolistan.
— Jag är besviken, såklart, över att inte kunna konkurrera om en plats och visa upp mig. Om jag nu inte kunde ta en plats i NHL så var jag besviken över det. Lite plåster på såren var att jag kunde få konkurrera om en OS-plats. När jag sedan kom hem och såg att det ändå inte går så var det inte alls kul, berättar Anton Rödin från sitt hem i Davos och fortsätter:
— Klart att jag tänkte på OS när jag väl hade skrivit på för spel i Europa, OS är i februari och NHL-spelarna kommer inte komma så det vore skönt att få just konkurrera om en plats eftersom det ändå var inom räckhåll. Men nu får jag inte ta del av det heller.
— Det var faktiskt surt när jag fick reda på att det inte går alls och att det handlar om papperspolitik. Men det är ingenting jag kan göra åt det idag.

VILL INTE TÄNKA PÅ VM

Fram i maj kommer det ett VM, men så långt vill inte Anton Rödin tänka eller planera ännu.
— Jag har inte hunnit tänka så långt. OS var det stora ”Once in a life time”- grejen just nu. Det är så mycket hockey fram till VM så jag har faktiskt inte tänkt på det alls faktiskt.
— Sedan är det så att jag aldrig har spelat ett VM och självklart vill jag göra det och representera Sverige, men det känns som en bra bit bort.

Anton Rödin. Foto: Ronnie Rönnkvist

Det blev tre matcher i NHL för Anton Rödin förra säsongen innan en skada stoppade honom från vidare spel. Den här säsongen har det blivit enbart sju matcher i Utica med ett mål och totalt två poäng som facit.
— Sista tiden där var inte någon höjdare direkt och det var anledningen till att jag flyttade. Jag kände att det inte gick helt enkelt och det kändes på slutet som att dom inte riktigt ville ha mig där. Då ville jag komma vidare och antingen var det att spela vidare i NHL eller åka någon annanstans. Jag kände mig klar med att spela i AHL och när det blev som det blev och jag inte fick spela speciellt mycket då var det viktigare för mig att flytta dit där jag kunde få speltid.

TYCKER INLEDNINGEN VAR LYCKAD

Kan du peka på varför inte inledningen av säsongen blev som du hade hoppats på?
— Jag måste ändå säga att själva inledningen av säsongen var ganska lyckad. Träningslägret gick bra trots att jag hade varit borta i princip ett år. Jag tycker ändå att jag kom i bra form till campen och spelade matcher.
— Sedan blev det annorlunda då ett av lagen var i Kina och ett vart kvar i Vancouver. Jag gjorde min del, alltså det jag skulle göra, producera och spela framåt, vilket inte räckte.

Är du besviken på Vancouver att du inte fick chansen i NHL den här säsongen?
— Besviken skulle jag inte säga. I slutändan handlar det om att det är upp till mig själv. Jag har lämnat det där nu och vill inte kasta skit på Vancouver.
— Jag önskar såklart att det varit annorlunda och att jag spelat i NHL, men nu är det inte så.

”HIMMEL OCH HELVETE”

Trots att 27-åringen från Stockholm bara spelade totalt sex matcher på hela förra säsongen fick han debutera i NHL.
— Förra säsongen var lite av himmel och helvete, säger Rödin med ett lätt skratt och fortsätter:
— Att få debutera var grymt och verkligen en dröm som gick i uppfyllelse. Sedan är det såklart surt att jag inte kunde fortsätta visa vad jag går för och försöka slå mig in på riktigt. Då sa knäet nej, vilket var tråkigt och en dålig tajming. Samtidigt var det inte mycket att göra åt och jag kunde inte åka runt på en skridsko.
— Själva debuten var såklart jättemäktig. Jag hade varit runt laget så länge och varit med på träningsmatcherna så alla tyckte det var ganska roligt att jag skulle få göra den där debuten. Jag fick åka ett rookie-varv själv och jag var ganska nervös i början faktiskt, men det släppte allt eftersom.

Efter sju matcher i Utica den här säsongen valde Anton Rödin att lämna Vancouvers organisation och flytta till Davos där bland andra Magnus Nygren spelar.
— Jag hade inte spelat hockey på länge och behövde komma igång och spela. Samtidigt kände jag ett ganska stort intresse från Davos och att jag skulle få spela ganska mycket om jag kom hit. Att få spela var också något som var rätt viktigt för mig.
— Sedan var det såklart tufft att säga nej till Brynäs som jag håller kärt. Speciellt eftersom det gick i det läget lite tyngre för dom. Det var även av andra skäl som jag inte kunde komma hem till Sverige, skattemässiga bland annat.
— Jag hade dessutom hört många bra saker om den schweiziska ligan och jag fick prova på något nytt samtidigt som jag kunde vara kvar utomlands lite och upptäcka andra delar av hockeyvärlden. Jag hade även hört bra saker om klubben.

Magnus Nygren. Foto: All Over Press

En av killarna som hade sagt bra saker om klubben var just Magnus Nygren.
— Jag pratade en del med honom innan jag skrev på bara för att höra mig för hur det var med hockeyn, staden och laget.

ANNORLUNDA I SCHWEIZ

Så här långt har den tidigare Brynäskaptenen spelat tre matcher och svarat ett mål och totalt fyra poäng.
— Det är väldigt annorlunda. Schweiz är såklart ett jäkla häftigt land och det är en skön livsstil här. När jag tittar ut genom fönstret har jag skidbackarna tio meter bort och det är fantastiska landskap.
— Sedan är hockeyn annorlunda, mycket fram och tillbaka, men framförallt är det en väldigt offensiv hockey. Kanske inte lika strukturerad som hemma i Sverige men helt klart roligt.
— Jag hade inte spelat på några veckor så det jag behövde komma in i matchtempot igen. Samtidigt är det kul att fått göra lite poäng igen. Jag kom också hit för att få göra poäng och vara mig själv igen.

Har du släppt tankarna på NHL helt?
— Nej, det har jag inte gjort. Jag kanske är dum men det är klart att jag drömmer om att jag förhoppningsvis gör det så pass bra att någon klubb kanske till slut är sugen och nappar.
— Det är upp till mig också att visa upp mig. Chanserna minskar ju äldre jag blir såklart, men omöjligt tror jag inte att det är.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten