Anders Lindbäck.
Nyheter

Vände hem till Sverige förra säsongen – nu får målvakten ny chans i NHL

ANNONS

Blir det andra gången gillt för Anders Lindbäck? Svensken har inför Nashville Predators kommande två hemmamatcher kallats upp till NHL igen.

Anders Lindbäck, som förra säsongen representerade Rögle BK, har den här säsongen imponerat stort i AHL. Med sina elva vinster med Milwaukee Admirals toppar han antalet segrar i målvaktsligan. Nu belönas han återigen med en uppflyttningen till NHL.

29-åringen har tidigare den här säsongen varit uppkallad i Predators, men fick ingen speltid när hans lag förlorade mot Dallas Stars och vann mot Colorado Avalanche tidigare den här månaden. Senast Lindbäck fick speltid i NHL var förra året när han representerade Arizona Coyotes i matchen mot Anaheim i februari.

VAKTAT FLERA NHL-LAGS MÅLBUR
Lindbäck, som den här säsongen har en räddningsprocent på 92,5 på 15 AHL-matcher, har utöver Nashville och Arizona även spelat i NHL-klubbarna Buffalo Sabres, Dallas Stars och Tampa Bay Lightning.

Efter säsongen 2009/2010 lämnade svensken Timrå för att pröva lyckan i NHL – men vände förra säsongen hem för att spela tillsammans med Rögle. Nu är han tillbaka i världens bästa liga och hoppas på speltid i de kommande hemmamötena med Vancouver Canucks och Anaheim Ducks.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL