Makalös vändning av Luleå mot Växjö.
Växjö Lakers HC

Luleås galna vändning – fyra mål på tre (!) minuter

ANNONS

Luleå låg under med 1-3 inför sista perioden borta mot Växjö. Då stod laget för en sällan skådad vändning. Hemmalagets Daniel Rahimi drog på sig ett matchstraff och Luleås powerplay visade minst sagt toppklass. Med fyra mål på mindre än tre minuter stod det plötsligt 5-3 till gästerna. 

VÄXJÖ (HOCKEYSVERIGE.SE)
Serieledarna Växjö tog emot Luleå under torsdagskvällen. Vi fick se en helt galen match i Vida Arena. Luleå gjorde en riktigt bra första period och hade ledningen med 1-0 i första pausvilan. Robin Kovacs hittade rätt bakom Viktor Fasth i hemmalagets bur.

I andra perioden stod Växjö för en stark vändning. Bortalaget drog på sig en drös med mer eller mindre onödiga utvisningar, och det utnyttjade Växjö skoningslöst. Brendan Shinnimin, Robert Rosén och Linus Högberg hittade nätet. Plötsligt hade Växjö vänt till 3-1 inför tredje perioden.

FYRA MÅL PÅ TRE MINUTER

Det kändes som att Växjö mer eller mindre gick mot en ny seger. Men då stod Luleå för en vändning som saknar motstycke. Daniel Rahimi fick matchstraff för en huvudtackling. Då visade Luleå att deras powerplay är något man ska passa sig för. Under fem minuter med en man mer på isen vände man på matchen med fyra (!) mål på mindre än tre minuter. Robin Kovacs, Ryan Johnston, Johan Forsberg och Emil Larsson överlistade alla Viktor Fasth. Frågan är om vi någonsin sett något liknande?

5-3 var en ledning som Luleå inte släppte. Växjö försökte men kom aldrig ikapp. Filip Gustavsson spikade igen i bortalagets bur under sista perioden. Luleå vann med 5-3 efter en otrolig vändning.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL