Jesper Boqvist.
SHL

Han kan säsongsdebutera på torsdag: ”Känner inget av skadan”

ANNONS

I helgen gjorde han comeback i juniorserien. På torsdag kan Jesper Boqvist komma att spela sin första SHL-match för säsongen.
– Jag är absolut redo för spel i SHL bara jag blir uttagen, säger han till Brynäs webbsida.

Jesper Boqvist har inte spelat seniorhockey sedan i augusti då Ville Varakas i en CHL-match mot HIFK tacklade honom och gav honom en handledsskada. I helgen gjorde Boqvist comeback när han spelade ett par matcher i J20-serien, och på torsdag kan det bli säsongsdebut även i SHL för stortalangen.

Efter dagens träning gav han uppmuntrande besked i en intervju på Brynäs webbplats.
– Jag känner inget av skadan nu. Det kändes bra att vara med på is med laget idag. Jag kan lova att jag är väldigt sugen på att spela nu. Det jag har saknat mest är få spela inför en stor publik. Och vinna matcher tillsammans. Det är det man vill göra. Det är skittråkigt att stå bredvid och titta på.

Han säger att han kände sig bra i kroppen redan under helgens andra J20-match.
– Det kändes lite tungt i den första matchen men sedan i den andra var det inga problem. Det var väldigt roligt att spela match igen. Jag är absolut redo för spel i SHL bara jag blir uttagen. Spelar gärna på torsdag.

Brynäs möter Rögle på hemmaplan på torsdag i en minst sagt viktig match i de nedre delarna av tabellen. Beskedet om Boqvists eventuella medverkan där lär dessutom glädja Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén, som nog gärna ser Boqvist i en nyckelroll i JVM om en månad.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL