Nyheter

Gabriel Landeskog stängs av – och går miste om miljonbelopp

ANNONS

Crosscheckingen i ansiktet på Calgarys Matthew Tkachuk blir kostsam för Gabriel Landeskog. Under måndagskvällen beslutade sig NHL för att stänga av svensken.

Det var i Colorados 2–3-förlust mot Calgary Flames i lördags som Gabriel Landeskog hamnade i blåsväder. I samband med en närkamp runt kassen i slutet av första perioden delade han ut en crosschecking som träffade motståndarforwarden Matthew Tkachuk i ansiktet.

Landeskog fick två minuter i utvisningsbåset för förseelsen, men incidenten anmäldes till NHL i efterhand och på måndagen kom domen. Landeskog stängs av i fyra matcher och går dessutom miste om närmare 120 000 dollar, en miljon svenska kronor, i utebliven lön.

HAR TVÅ TIDIGARE AVSTÄNGNINGAR

Det här är Gabriel Landeskogs tredje avstängning i NHL-karriären. I november 2015 stängdes han av i två matcher för att ha tacklat Boston Bruins forward Brad Marchand i huvudet och i mars 2016 fick han sitta tre matcher efter att ha crosscheckat Anaheim Ducks back Simon Despres i huvudet.

25-åringen missar nu Colorados fyra hemmamatcher mot Winnipeg, New Jersey, Dallas och Buffalo.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL