Tobias Thermell tränade BIK Karlskoga.
Nyheter

Fick sparken efter 20 år: ”Ett livsverk man lämnat bakom sig”

ANNONS

Han är en av klubbens stora ikoner genom tiderna och gjorde förra säsongen succé som huvudtränare. Häromdagen fick Tobias Thermell sparken från Bik Karlskoga. Nu talar han ut om känslorna.
– Det pendlar väl fram och tillbaka mellan många känslor. Men inte några positiva, säger han till Hockeypuls.

Redan 1997 kom han till Bik Karlskoga, eller Bofors IK som klubben hette då. Förutom ett kort instick på en säsong i Lillehammer har han sen blivit klubben trogen. Först som spelare till 2012, sen som assisterande tränare till 2015, och sen som huvudtränare. Fram till häromdagen.

Då fick Tobias Thermell skulden för lagets usla inledning på säsongen. Han fick sparken och ersattes av Niklas Czarnecki.
– Det är ett livsverk på något sätt som man fått lämna bakom sig, säger han till Hockeypuls.
– Jag hoppas på att försöka att inte gömma mig bakom en sten eller under en sten, eller vad man nu säger. Jag tycker att jag kan stå rakryggad och det gäller att kunna göra saker och dra nytta av erfarenheten och se framåt, fortsätter 40-åringen.

”KÄNDE INTE ATT JAG VAR HOTAD”

Men han medger att det var tufft att få beskedet. Och att dagarna som följt inte direkt varit de roligaste.
– Det pendlar väl fram och tillbaka mellan många känslor. Men inte några positiva.
–  Vi fick inte resultaten med oss på något sätt, det finns alltid en risk. Men jag kände inte på något sätt att jag var hotad uan jag kände att jag hade koll på var skon klämde.

Idag gör den nya tränarduon, med tidigare nämnda Czarnecki samt klubbikonen Daniel Wessner, debut när Karlskoga möter Timrå. Om Tobias Thermell får bestämma kommer han också stå i ett bås igen. Han svar är tydligt på frågan om han vill stanna i branschen.
– Ja.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL