Martin Thörnberg.
Skellefteå AIK

Martin Thörnberg släckte törsten – måltorkan över efter märkligt övertidsmål

ANNONS

Han hade inte gjort mål sedan i slutet av september, men på lördagen fick Martin Thörnberg en välbehövlig studs med sig. HV71-kaptenen blev matchvinnare i bortamötet med Skellefteå efter ett rätt osannolikt segermål.
– Ett av de turligaste målen jag gjort, erkände Thörnberg för C More efter 1-0-segern.

Det har minst sagt gått troll i Martin Thörnbergs målskytte den här säsongen. Den en gång så vasse målgöraren hade inför lördagens bortamöte med Skellefteå bara gjort ett enda mål på 16 SHL-matcher. I match nummer 17 kom slutligen utdelningen.

Men det var inte den typen av mål man kanske hade förväntat sig från hårdskjutande Thörnberg. I tre-mot-tre-spelet i förlängningen av den mållösa tillställningen i Skellefteå Kraft Arena försökte han slå en passning som styrdes via Pär Lindholms skridsko och retfullt förbi Gustaf Lindvall i målet.

FÖRSTA MÅLET SEDAN 30 SEPTEMBER

– Ett av de mest turliga målen jag gjort. Jag har inte levererat som jag ska den senaste tiden, förhoppningsvis kan det lossna nu, säger Thörnberg till C More.

Thörnberg, som sköt 17 mål i fjol, hade tio raka matcher utan mål och fyra utan poäng. Innan övertidsmålet mot Skellefteå hade han inte hittat nätet sedan mötet med Karlskrona den 30 september.

I HV:s kasse stoppade Fredrik Pettersson Wentzel 26 skott och höll säsongens första nolla.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL