MATCHVINNARE. Joakim Hagelin blev segerskytt mot Västervik.
Västerviks IK

Hagelin fixade derbyseger – smålänningarna i serieledning

ANNONS

IK Oskarshamn är ny serieledare i Hockeyallsvenskan. Åtminstone till i morgon söndag. På lördagen vann man det prestigefyllda derbyt mot Västervik efter att Joakim Hagelin blivit matchvinnare.

IK Oskarshamn är ett av årets senastionslag i svensk ishockey. Under nye tränaren Björn Hellqvists ledning har smålänningarna etablerat sig som ett topplag i Hockeyallsvenskan – och under lördagen till och med som serieledare.

2–1-segern i derbyt mot Västervik förde nämligen upp laget, förbi Timrå, på första plats i tabellen. Timrå har emellertid en match mindre spelad och möter Bik Karlskoga under söndagen.

FJÄRDE MÅLET FÖR SÄSONGEN

Derbyhjälte lördagen till ära blev Joakim Hagelin. 28-åringen från Linköping, som inte har fått i gång målskyttet den här säsongen, prickade in 2–1-målet bakom Viktor Östlund tidigt i den tredje perioden. Det var hans fjärde mål för säsongen. IKO fick även ett mål från Gustav Olhaver medan Patrik Blomberg satte Västerviks mål i matchen.

Medan Oskarshamn är ny serieledare återfinns fjolårets succélag Västervik i andra änden av tabellen, på tolfte plats av de 14 lagen i ligan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL