Erika Grahm.
SDHL 1

Damkronornas stjärna visar målform – slog till med hattrick

ANNONS

Erika Grahm visar fin form inför OS. På lördagen slogs Damkronornas spjutspets till med tre mål och en assist när Modo slog Leksand med 7–3.

Modo har tagit fina kliv i SDHL, mycket beroende på sina starka nordamerikanska importer som har vässat offensiven. Men även några av de svenska spelarna i laget har levererat. Inte minst tycks Erika Grahms hårda satsning mot OS ge utdelning.

På lördagen slog 26-åringen till med fyra poäng (3+1) i 7–3-segern över Leksand i Fjällräven Center. Grahm sköt Modos två första mål i matchen och fullbordade sitt hattrick när hon sköt 4–1 i powerplay sent i den andra perioden. Totalt står hon bokförd för 19 mål och 32 poäng på 20 matcher. Det gör henne till SDHL:s bästa svenska mål- och poänggörare med en andraplats i målligan och femteplats i poängligan.

Jenelle Kohanchuk, Kaitlyn Tougas, Annie Svedin och Alice Östensson gjorde också mål för Modo, som är fortsatt tabelltvåa. Leksand, sexa i tabellen, fick sina mål från Hanna Lindqvist, Emma Lind och Sofia Engström.

*****

Lulåe följde upp gårdagens 8–0-seger med att ta en ny säker seger mot Brynäs. Den här gången skrevs segersiffrorna till 5–1 efter att finska backen Jenni Hiirikoski stått för två mål och en assist. Tabelltrean Luleå fick även mål från Melinda Olsson, Michelle Karvinen och Noora Tuulus. Brynäs tröstmål svarade Angelica Östlund för.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL