Niklas Czarnecki.
Västerviks IK

Nye tränaren sitter i bottenkonkurrentens styrelse: ”Han har inte avgått”

ANNONS

Tidigare idag blev det klart att allsvenska jumbon Karlskoga byter tränare. En av de som kliver in är Niklas Czarnecki. Det finns dock ett problem – han sitter i seriekollegan Västerviks styrelse.

Med endast 19 inspelade poäng på de 21 första matcherna och en jumboplats i Hockeyallsvenskan agerade Karlskoga tidigare idag när de entledigade tränarparet Tobias Thermell och Kristofer Näslund, som ersattes av Niklas Czarnecki och den forne kultspelaren Daniel Wessner.

DELIKAT SITUATION

Att Czarnecki kliver in är delikat så tillvida att han redan sitter i styrelsen för bottenkonkurrenten Västerviks IK som i skrivandets stund ligger fem poäng före Karlskoga precis ovanför Hockeyallsvenskan negativa kvalstreck.
— Jag har pratat med Niklas. Han valdes in på två år vid årsmötet och därför har vi valt att pausa hans engagemang i VIK tills vidare. Han har inte avgått, men har inget att göra med VIK för tillfället, säger Västerviks IK:s ordförande Dan Nilsson till Västerviks tidning.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL