Johan Adolfsson.
Nyheter

31-åringens slit i J20-laget gav resultat: ”Många klubbar har varit tveksamma”

Det har varit några år fyllda av motgångar. Johan Adolfsson har råkat ut för den ena skadan efter den andra. Konsekvensen blev att forwarden inte kunde hitta en ny klubb till årets säsong. Men i november ringde telefonen – 31-åringen fick chansen i Vita Hästen. 
– Man känner att man har så mycket mer att ge, berättar han för hockeysverige.se.

UMEÅ (HOCKEYSVERIGE.SE)
Skador är tyvärr en del av elitidrotten. Det har Johan Adolfsson verkligen fått erfara. Örebrosonen har åkt på den ena svåra skadan efter den andra. Även om han repat sig från skadorna har konsekvenserna ändå blivit stora. Inte nog med att han har missat mängder med matcher, när årets säsong startade stod 31-åringen klubblös, mycket på grund av sin skadehistorik. Lösningen blev att träna med moderklubbens J20-lag, i hopp om att en klubb förr eller senare skulle höra av sig.
– Det gäller bara att hålla huvud kallt och träna på och köra vidare. Om man vill spela så håller man sig i form, berättar Adolfsson.

Hur motiverar du dig att träna med J20 för att kunna fortsätta karriären? 
– Jag har alltid velat spela men jag har haft mycket skador som har satt stopp under en längre tid. Jag hade en hjärnskakning under nästan ett och halvt år så då fick man mycket sug kvar. Sedan har man åkt på andra skador med näsan och ljumsken som har gjort att jag har varit borta längre perioder. Så suget finns kvar ganska mycket fortfarande.

Och slitet med Örebros juniorer gav till slut resultat. Vita Hästen valde att ge 31-åringen ett månadslångt kontrakt under november. Skadehistoriken var den stora boven i jakten på ny klubb och den främsta anledningen till att det dröjde.
– Många klubbar har varit tveksamma på det faktiskt. De har sagt att de varit tveksamma. Jag har känt att jag vill ha något konkret för jag har känt mig i bra form och bevisat att jag är bra om jag är hel. Det har varit lite det, att då har jag väntat på rätt läge. Men nu kände jag att när de (Vita Hästen) ringde att tiden börjar ticka iväg lite med, så man måste igång. Nu blev det naturligt.

Hur jobbigt är det när man inte hitta någon ny klubb?
– Det gäller bara att hålla huvud kallt och träna på och köra vidare. Om man vill spela så håller man sig i form.


Skadorna har avlöst varandra för Johan Adolfsson. Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

”KÄNNS SOM ETT NATURLIGT VAL”

Den 7 november blev han klar för Vita Hästen, och redan samma kväll spelade han sin första match för nygamla klubben. Hockeysverige.se träffade forwarden efter 2–1-vinsten borta mot Björklöven.
– Det känns bra. Nu är det fjärde matchen, men det känns bra att hoppa in. Sedan har jag tränat med Örebros J20 länge, men det är stor skillnad. Men jag tycker att det har gått bra och jag har fått stort förtroende med så det känns jättebra.

Kontraktet gäller november ut. Är du nöjd med den här lösningen?
– Ja, absolut. Jättenöjd. Hästen har jag varit i förut så det har varit en toppenlösning. Jag känner kanske hälften av grabbarna här sedan tidigare. På grund av mina skador förut så fick jag tidigare vara utlånad från Örebro. Det kändes som ett naturligt val när de ringde och behövde folk. Det kändes bra.

Exakt. Vita Hästen är en nygammal klubb för Johan Adolfsson, som gjorde korta sejourer i Norrköping både för två säsonger sedan och i fjol. Ett kärt återseende med andra ord. Men ännu vet han ingenting om en eventuell förlängning efter sista november, men förhoppning är glasklar.
– Jag hoppas absolut på att få vara kvar. Vi får väl se vad som händer, det är svårt att säga nu. Men vi kör november ut så får vi se.


Adolfsson måljublar med polarna i Vita Hästen. Foto: Christian Örnberg / Bildbyrån

”DET ÄR ETT BESLUT SOM VI FÅR TA LITE SENARE”

Hästens huvudtränare Jonas Johnsson kan heller inte ge några besked kring Adolfsson vara eller icke vara i klubben.
– Just nu är det november ut så får vi se. Vi får ta det eftersom. Det finns flera delar i sådana beslut. Ekonomiska och hur spelartruppen ser ut i övrigt. Det är beslut som vi får ta lite senare.

Vad tycker du att han bidrar med till ert lag? 
– Han bidrar på många sätt. En gedigen spelare som är duktig på det mesta och har en erfarenhet också som är viktig. Han har varit bra.

”MAN KÄNNER ATT MAN HAR SÅ MYCKET MER ATT GE”

Oavsett om Adolfsson får förlängt med klubben eller inte, kan han ändå glädjas åt att skadehelvetet är över. En god signal till andra klubbar som kan behöva förstärkning.
– Nu är det lugnt. Det har känts bra hela sommaren så jag har fått bra träning. Jag tränade hela sommaren med Örebro så det har känts jättebra.

De många skadorna har inte bara varit negativa. Det ger också gett energi och motivation för att fortsätta och jobba på.
– Det var ingen rolig tid. Men samtidigt så saknar man hockeyn på något sätt. Då kommer suget att man vill fortsätta och ge det en chans till och man vill inte ge upp på grund av en skada. Man känner att man har så mycket mer att ge.

Blev du extra orolig över hjärnskakningen som du berättade om tidigare?
– Nej, personligen inte. Då hade jag nog inte spelat tror jag. Det är klart att när man väl var i den perioden så trodde man väl inte att man skulle spela igen. Men efter en lång tid kom jag tillbaka och klarade mig, så nu känns det bara roligt. Jag tänker inte på det över huvud taget.


Får vi se Adolfsson i SHL igen? Här är han i Örebro-tröjan säsongen 2016/17. Foto: Johan Bernström / Bildbyrån

”MAN KOMMER ATT SAKNAR DET HUR MYCKET SOM HELST”

Hur det än går framöver lär Johan Adolfsson fortsätta att spela hockey. Det återstår bara att se var han kommer utöva den idrott han älskar. Passionen för ishockeyn är fortfarande oerhört stark.
– Ja, så det är. Annars skulle man inte hålla på. Det är kul att vara i grupp och allting sånt, det kan nog inte bli bättre. Den dagen man väl slutar så kommer man att sakna det hur mycket som helst, just den här gemenskapen.

Sedan hoppade 31-åringen på lagbussen för att en söndagskväll kuska hem de knappa 80 milen till Norrköping. Men han fick åtminstone sällskap av lagkamraterna, och tre mycket viktigt poäng med sig i bagaget.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten