Sök
Linus Hultström jublar säkert inte lika mycket nu. På fredagen blev backen avstängd.
SHL

Vann backarnas poängliga 2016 – nu närmar han sig gammal god form: ”Han är en toppspelare”

Linus Hultström fick återigen nobben från NHL och 24-åringen är tillbaka i Djurgården. Där han kämpat med att hitta formen både fysiskt och psykiskt. Men efter en trevande start ser SHL:s poängbästa back från 2016 ut att närma sig storformen.
– Jag har smygstartat lite men det tar sig som sagt, säger han till hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Han fick nobben i NHL ännu en gång. När Vimmerby-sonen även den här säsongen gav drömmen en ny chans fick han vet att han inte passade in hos Florida Panthers. Linus Hultström valde att återvända till Djurgården, men var inte i toppslag varken psykiskt eller fysiskt.
– Det är väl kroppsmässigt som jag har legat lite efter de andra. September blev lite sönderryckt för mig med resa mellan USA och Sverige. Jag missade lite träningsdagar, men det börjar ta sig. Det känns bättre och bättre och jag känner mig piggare på isen också.

Att Hultström känner sig piggare syns även på istiden. Efter att ha spelat omkring tio minuter per match under sina elva första SHL-matcher, varvade han upp rejält i senaste hemmamatchen mot Växjö. Det blev visserligen förlust på straffar med 3-4. Men Hultström klockades för nästan 23 minuter och stod för ett mål.
– Jag har smygstartat lite men det tar sig som sagt.
– Jag känner mig fräsch i kroppen och spelet börjar sätta sig också det är skönt att kunna bidra framåt också.

Har det varit frustrerande att på grund av fysiken inte kunnat spela mer i början?
– Ja, men så är det. Man vill alltid spela så mycket man bara kan och orkar. Sedan är det helt upp till coachen hur han matchar laget också, så det gäller att ha tålamod.

Målet i senaste matchen var 24-åringens fjärde poäng (1+3) på de senaste två matcherna. Tålmodigheten verkar ha betalat sig.
– Nu skulle jag säga att jag är så gott som hundraprocentig. Det känns bra.


Linus Hultström. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

”HAN BLIR BÄTTRE OCH BÄTTRE”

Det är dock en spelare som har för vana att göra poäng. För två säsonger gjorde han flest av alla backar i SHL. En hundraprocentig Hultström lovar med andra ord gott för Djurgården, som har överraskat många under inledningen på säsongen.
– Han blir bättre och bättre. Han kommer mer upp i sin nivå tycker jag och börjar mer närma sig den. Nu har han fått träna hårt och gått efter den planen som vi har haft för honom. Det går sakta framåt och jag tyckte att han var bra senaste i Göteborg och bra nu också. Så det har gått åt rätt håll, berättar Djurgårdens huvudcoach Robert Ohlsson.
– Man har väl märkt att det finns ett självförtroende som behövs byggas upp. Men också en fysik, för han har inte kunnat träna så mycket som han har behövt under en tid. Det har varit lite stökigt. Vi har lagt ned väldigt mycket tid på att bygga hans självförtroende och bygga upp hans fysik. Och sakta tycker jag att man börjar se det mer och mer.

”DET HANDLAR OM BUSINESS”

Det är lite av en gåta varför Hultström inte har kunnat göra bättre ifrån sig i Nordamerika. Nobben från Florida är något som givetvis har påverka backen. Det är inte roligt att höra att man inte passar in hos klubben draftade honom.
– Man kan antingen ta det personligt eller så ser man det som en business som det är. Så är det i både USA, Ryssland, Schweiz och Sverige. Det handlar om business runt de lagen och presterar du inte så tar du ingen plats. Då är det ganska enkelt att se, känna och höra att de inte hade någon tanke med att jag skulle vara där.
– Då känns det skönt att man kan komma tillbaka hit där man känner man har förtroende från tränaren och hela föreningen.

Han har själv vittnat om att NHL-klubben inte verkade ha någon plan för honom.
– Det är stor omsättning på spelare runt om i världen. Just i den tidsramen så passade jag inte riktigt in i vad de ville ha just nu. Det gäller att arbeta hårt och det är fortfarande tid kvar att kunna bevisa att man kan ta en plats.

Har du någon aning om varför det inte har fungerat med Florida?
– Jag vet inte. Det är mycket man kan peta i men jag försöker som sagt lägga det bakom mig och fokusera på Djurgården nu.

Hur tufft har det ändå varit för dig personligen med flera vändor fram och tillbaka till Nordamerika?
– Nja, men det är klart. Det är motgångar i ens karriär som man försöker ta sig förbi så snabbt som möjligt. Den här gången kändes det enkelt att komma hem.
– Det känns som jag har kunnat lägga det bakom mig på ett bra sätt och jobbat hårt nu någon månad för att komma in i laget.


Hultström försöker stoppa Ryan Lasch. Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

”HAN ÄR EN TOPPSPELARE”

Drömmen om världens bästa liga lever dock fortfarande.
– Ja, så är det, det är ett mål man har med sin karriär att spela i NHL. Annars vore man väl kanske dum om man inte har det. Det är bara att lära sig av motgångarna och gå vidare.

Men en sak i taget. Nu ligger allt fokus för Linus Hultström på Djurgården. Om han kan visa upp samma takter som tidigare i SHL kan han mycket väl bli guld värd. Han är som sagt bara 24 år. Så det finns inget som säger att han inte skulle kunna bli ännu bättre.
– Han är en toppspelare. Jag tycker redan nu att man börjar se frön här och där, där han visar superklass. Han kommer bli viktig, säger huvudtränaren Ohlsson avslutningsvis.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten