Niklas Persson är en van och skicklig tekare.
SHL

En studie i tjuv- och rackarspel: ”Ibland är man lite bättre än andra dagar på att göra det”

Vi ser dem i varje match och förundras över saker som till exempel varför det tar så lång tid att släppa pucken eller varför andra verkar bli utbytta oftare än andra. Tekningar är en viktig ingrediens inom hockeyn och en av de mer rutinerade i ämnet i SHL är Linköpings center och lagkapten Niklas Persson.
— Mycket av hela tekningssituationen handlar ju om att fuska och tjuva, berättar han för hockeysverige.se.

För ett par månader sedan kommunicerade SHL ut att man skulle testa varningar vid tekningar under försäsongen istället för att byta ut spelare. Det lag som blev varnat i samband med ett nedsläpp skulle inte tvingas byta ut den tekande spelaren, utan han skulle få stå kvar och genomföra även det andra nedsläppet. Vid ytterligare varning skulle felande lag drabbas av en utvisning.

Men det blev bara ett test, vilket var bestämt på förhand. När SHL drog igång var det precis som vanligt igen. Felande spelare byttes ut redan vid första varningen.
— Det var en väldigt stor skillnad på vilka linjemän man hade och vilka regeltolkningar som tillämpades, berättar Linköpings center Niklas Persson för hockeysverige.se om hur det var på försäsongen.
— I sista matchen var det i stort sett fritt att göra vad som helst, framförallt vid första tekningen kunde du chansa hejvilt och fick du en varning var det ingen som ville ta utvisning när du gjorde likadant igen, berättar han vidare.

TYCKER TANKEN VAR GOD

Många gånger har det gnisslats över att det tar alldeles för lång tid vid tekningar i SHL. Något ligan alltså försökte stävja i och med testet och Niklas Persson tycker att idén från ligan om att sätta igång spelet snabbare var bra.
— Det är någonting jag tycker vi måste jobba med, både linjemän och spelare. Ibland tar det för lång tid tycker jag. Jag tycker inte att man ska släppa pucken när det inte är någon där, men ställer vi upp så…Ibland känner jag att: ”Fasen, släpp pucken så kör vi” ungefär.

Niklas Persson har genom karriären varit en tekare att lita på. Själv beskriver han det som att han är hyfsad. Kollar man statistiken över tekningar så toppar han den för tillfället internt i Linköping och totalt ligger han elva i SHL med 56,54 procent vunna.
Lagmässigt ligger Linköping trea i hela SHL bakom Skellefteå och nykomlingen Mora.
— Jag tycker vi har ganska många som är duktiga tekare, inleder han svaret på frågan varför laget är så högt upp i statistiken gällande det.
— Vi har både ”rightare” och ”leftare” vilket hjälper till vid tekningarna. Normalt sett är du ju starkare på backhand än vad du är på forehand och det är klart att det hjälper till när vi har ytterforwards som är ”rightare” som kan gå in och ta tekningarna på högersidan.

KAN BLI BÄTTRE

Av de i Linköping som hittills under säsongen tagit över 100 tekningar har, förutom Persson själv, Mathis Olimb, Tony Mårtensson och Sebastian Karlsson vunnit mer tekningar än vad de förlorat. Derek Roy har tagit flest tekningar, 222 stycken, och har förlorat fyra fler än han vunnit, så det är nästan ”break even” på honom också.

Trots det tycker Persson att laget har mer att jobba på gällande momentet och han är överraskad över att de ligger så högt upp.
— Jag tycker vi har varit rätt dåliga på vissa saker och jag visste faktiskt inte att vi låg där vi låg, säger han och skrattar.
— Sen vet jag inte exakt hur tajt det är i såna där ligor, men vi har haft några matcher här nu på slutet där vi har varit riktigt bra och det ska vi förhoppningsvis kunna fortsätta med, för det ger mycket fördel i många situationer på banan.

Hur viktigt är det att vinna en tekning?
— Psykologiskt är det skönt och framförallt i powerplay och boxplay är det jäkligt viktigt, få börja med pucken eller få chansen att skicka ut den på en gång. Se till att motståndarna inte får göra det de vill göra. Det är alltid en positiv sak att kunna vara bra i de situationerna.
— Mittzonstekningarna räknas ju också med i statistiken, men de känns kanske inte alltid superviktiga och det är väl inte alltid de lättaste tekningarna att hålla fokus vid, berättar Linköpingscentern.

TRÄNAR EXTRA PÅ TEKNINGAR

Att tekningar är ett viktigt moment inom hockeyn kommer nog inte som någon överraskning för någon och Niklas Persson berättar att det tränas extra på detaljen, och då är det inte bara tekarna, utan alla som är inblandade i sekvensen.
— Absolut. Det är klart vi gör det. Alla som är involverade i själva tekningssituationen. Men vi tränar även extra efter träningar och står och nöter och nöter. Men det är olika från person till person.
Han berättar också att det lagts större fokus på tekningar i år i Linköping.
— Tittar man på förra året så tror jag inte att vi låg jättehögt upp. Så vi har diskuterat detta mer i år än vad vi kanske gjort de andra åren.

För ett par veckor sedan ställde artikelförfattaren en fråga på Twitter om det fanns någon statistik på vem i SHL som blir bortplockad från flest tekningar.

Svaren som följde, både via Twitter och andra kanaler, kan sammanfattas med att ingen visste, men att ”det borde vara Niklas Persson”. Svar som får honom att brista ut i skratt och han berättar att han tar saken med ro.
— (skratt). Ja, det gör jag faktiskt. Ibland blir man ju bortplockad med flit och ibland fuskar jag helt enkelt tillräckligt mycket för att bli bortplockad och någon annan får chansen, än att jag ska förlora tekningen.
— Det är klart att det finns sådan taktik bakom. Men ibland tycker jag att.. Vissa tekare i den här ligan har en fördel. Men det handlar väl om att man fuskar så mycket helt enkelt, säger han och skrattar återigen.

Du säger att du ibland medvetet blir utbytt, vad menar du med det?
— Till exempel, om jag ska ta en enkel förklaring: Ligger pucken mellan benen på mig och jag känner att den här kommer de ta, då kan jag skicka in en fot och sparka bort pucken. För då vet jag att jag blir utbytt och då får vi en ny chans, istället för att vi ska förlora den tekningen.

DOMARNA HAR HITTAT ANDRA SYNDARE

38-åringen berättar att han tycker han blivit bortplockad färre gånger i år än tidigare och han tror att han har förklaringen.
— Till viss del är jag lite old school i hur jag tekar också. Det är lättare att se en kille som tekar forehand, snurrar och skickar in fötterna, då blir man lätt utbytt. Men många har kommit på andra grejer att fuska med.
— Många amerikaner är skickliga på att skicka in fötterna från andra hållet i tekningspunkten och de har inte bytt ut de tekarna innan, men det har domarna lärt sig nu. Sen byter de ut oftare när man slår på klubban innan puck och det är såna saker som jag kanske har varit dålig på förut, så nu har jag igen det, skrattar han.
— Mycket av hela tekningssituationen handlar ju om att fuska och tjuva, vara först in på pucken och först under motståndarens klubba. Ibland är man lite bättre än andra dagar på att göra det med bra tajming när domaren släpper pucken.

Vem tycker du är den bäste tekaren i SHL?
— Oj. Det finns några stycken som är duktiga. Joel Lundqvist är en, han har bra statistik år efter år och är stark på backhand.
— Det finns rätt många som är bra. Statistiskt vet jag inte, men det finns några stycken i vår liga som bara är bra på backhand till exempel och sämre på forehand, då får man ju inte så bra statistik i slutändan. Joel är bra åt båda hållen.
— Sen tycker jag att Erik Josefsson i Växjö är duktig. Jonathan Granström är en bra tekare också. Kevin Stenlund är duktig, framförallt är han stark på backhand.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 24 januari
19:00 Frölunda - Örebro SHL
19:00 Tingsryd - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 HV 71 - Oskarshamn SHL
onsdag 25 januari
01:00 Pittsburgh Penguins - Florida Panthers NHL
01:00 Detroit Red Wings - San Jose Sharks NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Minnesota Wild NHL
01:00 Montreal Canadiens - Boston Bruins NHL
01:30 New Jersey Devils - Vegas Golden Knights NHL
02:00 St Louis Blues - Buffalo Sabres NHL
02:30 Nashville Predators - Winnipeg Jets NHL
03:00 Arizona Coyotes - Anaheim Ducks NHL
03:00 Colorado Avalanche - Washington Capitals NHL
04:00 Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks NHL
19:00 Kristianstad - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 SDE - HV 71 SDHL
19:00 Modo - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Brynäs - Modo SDHL
torsdag 26 januari
01:00 Toronto Maple Leafs - New York Rangers NHL
01:00 Ottawa Senators - New York Islanders NHL
02:30 Dallas Stars - Carolina Hurricanes NHL
03:30 Edmonton Oilers - Columbus Blue Jackets NHL
04:00 Seattle Kraken - Vancouver Canucks NHL
18:00 Leksand - Modo SDHL
19:00 HV 71 - Leksand SHL
19:00 Luleå - Rögle SHL
19:00 Skellefteå - Frölunda SHL
19:00 Örebro - Oskarshamn SHL
19:00 Malmö - Färjestad SHL
19:00 Linköping - Växjö SHL
19:00 Brynäs - Timrå SHL
fredag 27 januari
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Boston Bruins NHL
01:00 Washington Capitals - Pittsburgh Penguins NHL
02:00 Minnesota Wild - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Nashville Predators - New Jersey Devils NHL
02:00 Winnipeg Jets - Buffalo Sabres NHL
03:00 Colorado Avalanche - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - St Louis Blues NHL
03:00 Calgary Flames - Chicago Blackhawks NHL
18:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Tingsryd Hockeyallsvenskan
20:30 Mora - Modo Hockeyallsvenskan
lördag 28 januari
01:00 Carolina Hurricanes - San Jose Sharks NHL
01:00 Florida Panthers - Los Angeles Kings NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators NHL
01:00 New York Islanders - Detroit Red Wings NHL
02:30 Dallas Stars - New Jersey Devils NHL
04:00 Seattle Kraken - Calgary Flames NHL
04:00 Vancouver Canucks - Columbus Blue Jackets NHL
15:15 Malmö - Brynäs SHL
15:15 Timrå - Linköping SHL
15:15 HV 71 - Luleå SHL
18:00 Skellefteå - Rögle SHL
18:00 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
18:00 Södertälje - AIK Hockeyallsvenskan
18:00 Leksand - Örebro SHL
18:00 Oskarshamn - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
19:00 HV 71 - AIK SDHL
19:45 Davos - Zug National League
21:00 Colorado Avalanche - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Boston Bruins NHL
söndag 29 januari
01:00 Pittsburgh Penguins - San Jose Sharks NHL
01:00 Ottawa Senators - Montreal Canadiens NHL
01:00 Winnipeg Jets - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Minnesota Wild - Buffalo Sabres NHL
04:00 Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Seattle Kraken - Columbus Blue Jackets NHL
04:30 Anaheim Ducks - Arizona Coyotes NHL
14:40 Leksand - Luleå SDHL
15:00 Almtuna - Björklöven Hockeyallsvenskan
15:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
15:00 Kristianstad - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
15:00 HV 71 - SDE SDHL
18:00 Östersund - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Modo - Västerås Hockeyallsvenskan
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
23:00 Toronto Maple Leafs - Washington Capitals NHL
måndag 30 januari
19:00 Linköping - Djurgården SDHL
19:00 Brynäs - Luleå SDHL
tisdag 31 januari
02:00 Winnipeg Jets - St Louis Blues NHL
19:00 Rögle - Leksand SHL
19:00 Malmö - Luleå SHL
19:00 HV 71 - Timrå SHL
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Linköping - Färjestad SHL
19:00 Växjö - Örebro SHL
19:00 Brynäs - Skellefteå SHL
onsdag 01 februari
01:00 Montreal Canadiens - Ottawa Senators NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Washington Capitals NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Los Angeles Kings NHL
18:00 Luleå - Modo SDHL
19:00 Södertälje - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Tingsryd Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten