Dan
SHL

NHL-stjärnan orolig efter tacklingen på kompisen Paille: ”Han har inte hört av sig”

ANNONS

De tillbringade många år tillsammans i Boston Bruins och vann Stanley Cup ihop 2011. Nu oroar sig Bruins stjärna Patrice Bergeron för vännen Daniel Pailles hälsa efter den otäcka tacklingen han utsattes för i Champions Hockey League.
– Han har inte hört av sig, säger Bergeron till NBC efter att ha försökt komma i kontakt med Paille.

Efterkänningarna till Champions Hockey League-skandalen i Gävle har nått Nordamerika. Adler Mannheim-backen Thomas Larkins brutala tackling på Brynäs forward Daniel Paille har spridit sig dit via sociala medier och till och med blivit ett hett samtalsämne i NHL. Kanske inte minst för att Paille är en omtyckt före detta NHL-spelare med närmare 600 matcher i ligan bakom sig.

En som verkligen är oroad för Brynäs kanadensiske veteranforward är Boston Bruins stjärncenter Patrice Bergeron. Den 32-årige fyrfaldige vinnaren av Selke Trophy, som NHL:s bästa defensiva forward, blev god vän med Paille under deras gemensamma tid i Bruins där de delade rum på bortaresorna. De var också lagkamrater när Bruins vann Stanley Cup efter finalsegern mot Vancouver Canucks 2011.

”BÖRJAR JU UNDRA VAD KILLEN TÄNKTE”

För NBC berättar Bergeron att han hörde av sig till Daniel Paille så fort han hörde talas om fulsmällen i tisdags.
– Han har inte hört av sig tillbaka än, men jag hoppas att han är okej. Det var väldigt jobbigt att se honom bli tacklad på det där viset, och man börjar ju undra vad den andra killen tänkte, säger Patrice Bergeron.
– Det var svårt att se på videon om tacklingen tog mot axeln eller om det var kontakt med huvudet, men man hatar att se sådant där under alla omständigheter. Jag hoppas bara att ”Paillsy” är okej.

I efterhand har det konstaterats att Daniel Paille drabbats av en hjärnskakning till en följd av smällen. Bergeron fick själv stora delar av säsongen 2007/08 förstörd av en hjärnskakning efter att ha blivit brutalt tacklad i ryggen av Philadelphia Flyers dåvarande back Randy Jones. Det tog Bergeron närmare ett år att återvända till spel och betydligt längre tid än så att bli den spelare han var innan smällen.

Thomas Larkin stängdes av i fyra CHL-matcher för tacklingen på Paille och det efterföljande slagsmålet med Lukas Kilström.

Försvarstalet efter tacklingen mot Paille: ”Inte min avsikt att skada”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL