SHL

Supertalangen hoppas på utlåning: ”Skulle vara bra för min utveckling”

Brynäs har en bred backsida, vilket gjort det svårt för superlöftet Adam Boqvist att ta plats. Nu hoppas 17-åringen på att få fler matcher på seniornivå, kanske i HockeyAllsvenskan?
– Jag känner själv att jag skulle må bättre av att få några fler seniormatcher och få känna på spel på en lite högre nivå, säger han till hockeysverige.se.

SEGELTORP (HOCKEYSVERIGE.SE)

Adam Boqvist ses idag som en av svensk hockeys mest lovande backar. Det har blivit två matcher i SHL med Brynäs för 17-åringen den här säsongen, men redan då han bara var 14 år gjorde han debut i seniorsammanhang då han fick chansen att spela i Division 2 för Hedemora.
– När jag var 14 år fick jag vara med mot Hallsberg hemma. Jag fick spela med en ganska rutinerad back, Jonas Suvanto (Karlskogas David Suvantos storebror), så det var roligt att få prova på det, säger Adam Boqvist till hockeysverige.se när vi ses för en intervju på ett hotell i Kungens Kurva söder om Stockholm.
– Klart att det var stort att spela med seniorer, men det var bara att kliva in och försöka spela mitt spel. Då var jag heller inte så klok i mitt spel utan ville bara ut och köra.

Blir du sedan värvad till Brynäs eller hur kom du att hamnade där?
– Brynäs hade kollat på mig under TV-pucken. Sedan hade min brorsa (Jesper Boqvist) åkt dit säsongen innan. Då frågade dom även mig om jag ville komma dit en säsong tidigare för att spela J18 där. Det kändes som en bra idé.

Var det ett lätt steg att ta?
– Det var enklare än vad jag hade trott i alla fall. Jag trodde att det skulle bli mer att laga mat och sådant, men det fixade morsan med matlådor och sådan. Sedan fick jag bra hjälp av Brynäs också.

Skickar mamma fortfarande med matlådor?
– Ja, det gör hon. Det blir bäst så eftersom jag inte hinner med att laga mat samtidigt som jag inte är så bra på det heller, skrattar Adam Boqvist som under hela tiden i Gävle bott nära sin bror Jesper.
– Alla som kommer utifrån bor på samma ställe nära ishallen så det var bara två dörrar bort så var jag i brorsans lägenhet.

Den 21:a september, då Roger Melin fortfarande styrde Brynäs, fick Adam Boqvist chansen att debutera i SHL i en så kallad finalrepris mot HV71.
– Jag tyckte nästan det var lättare att spela där eftersom alla ville ha pucken och vara delaktiga så alla visade sig. När killarna i laget såg att jag är en debutant med galler så försökte också alla i laget hjälpa till.
– Sedan var det lite större spelare och så vidare, men jag tyckte bara att det var kul även om jag var lite nervös innan.

Större delen av säsongen har annars Brynäsbacken tillbringat med J20-laget. Där har han svarat för fem mål och totalt elva poäng på 13 matcher.
– Det har gått helt okej. Jag gjorde det rätt bra på ”Hlinka” (Ivan Hlinka Memorial Cup U18-landslag). När jag kom hem därifrån så fick jag vara med i A-laget. Efter det fick jag en hjärnskakning som jag nu nyligen kommit tillbaka ifrån.

Har du några sviter av hjärnskakningen?
– Nej, jag känner inte av någonting.

Är du besviken över att ännu inte fått fler chanser i SHL?
– Klart att jag skulle velat vara med mer. Sedan finns det ingen anledning att stressa och är det så att Brynäs vill låna ut mig så skulle det vara lugnt. Jag är öppen för alla förslag.

Adam samtalar med Marc Zanetti, nu i HV71.

Har klubbledningen pratat utlåning med dig?
– Nej, det har dom inte gjort, men vi får se vad som händer, säger Boqvist som kan tänka sig att ta några matcher i Hockeyallsvenskan framöver.
– Jag känner själv att jag skulle må bättre av att få några fler seniormatcher och få känna på spel på en lite högre nivå. Det skulle vara bra för min utveckling tror jag.

Det är två svenska backar som antas gå högt i sommarens draft. Den ena är Frölundas Rasmus Dahlin och den andra är Adam Boqvist.
– Självklart är det så att jag ser och hör saker, men jag försöker inte lägga så mycket fokus på det. Vi får se hur det ser ut efter säsongen, om jag ligger kvar högt i rankingen eller inte.

Finns det här någonstans i bakhuvudet då du går in till match?
– Givetvis vet jag innan matcherna att det finns folk på läktaren så det gäller att göra bra ifrån sig.

Rasmus Dahlin.

Hur upplever du din kompis, Rasmus Dahlin, som kompis och hockeyspelare?
– Rasmus är en riktigt skön kille som sprider mycket positiv energi. Det finns bara bra saker att säga om honom. Nu har han mest spelat med dom äldre landslagen, men vi var på någon hockeyskola tillsammans då vi var små så det är därifrån jag känner honom.

Rasmus Dahlin är given i ett JVM-lag, hur ser du på dina chanser att koma med?
– Jag fick den här chansen nu så det gäller för mig att ta den. Det finns ingenting jag kan vänta på nu utan det är bara köra på och göra mitt bästa.

Vad skulle det betyda för dig att komma med?
– Det skulle såklart betyda mycket att få spela ett JVM med min brorsa. Det är någonting jag har drömt om så jag får se till att göra det riktigt bra så kanske jag får vara med om något riktigt kul.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten