Sök
Tindra Holm
SDHL

Skellefteås damsatsning – en nyckel i superlöftets utveckling: ”Får väldigt bra förutsättningar”

Hon har redan hållit nollan i SDHL. Hon har dessutom tagits ut till TV-pucken. 16-åriga Tindra Holm spås bli nästa svenska målvaktsstjärna. Hockeysverige.se träffade supertalangen.

UPPLANDS-VÄSBY (HOCKEYSVERIGE.SE)

Tindra Holm är en av Sveriges mest lovande målvakter. Bara 16 år gammal har hon redan debuterat i SDHL och även fått chansen som back-up målvakt i TV-pucken. Trots att många klubbar i SDHL gärna sett henne i sitt lag redan den här säsongen har hon valt att stanna hemma i Skellefteå för att spela och träna med klubbens nystartade Division 1-lag.

Pappa är Krister Holm som så sent som säsongen 1997/98 var en av två Skellefteåmålvakter i Division 1 (dagen Hockeyallsvenskan), så Tindra har en del att brås på.
– Undermedvetet, att jag såg upp till honom, så kanske det påverkade att jag blev målvakt. Det var aldrig så att han sa ”jag tycker du ska bli målvakt” utan jag valde att bli det eftersom jag tyckte det var roligast, säger Tindra Holm till hockeysverige.se då vi ses för en intervju på U18-landslagets camp i klassiska Vilundahallen i Upplands-Väsby.
– Från början var det pappa som fick med mig till Tre Kronors hockeyskola. Efter det har jag fortsatt och tyckt att det varit väldigt roligt. Jag får träna hårt samtidigt som jag tycker hockey är en rolig sport. Jag har testat andra sporter också, men hockey är roligast.

Som så många andra idrottstalanger så har Tindra Holm även testat på bland annat fotboll men även en koreansk kampsport.
– Jag spelade fotboll fram till det jag var 14 år. Sedan har jag spelat innebandy men även hållit på med lite Taekwondo…

Taekwondo?
–  Det var inte så länge jag höll på med det, men senare har vi även kört det med laget som fysträning när vi var mindre.

Hur såg dagarna ut efter skolan då du var lite yngre?
– När jag var yngre bodde vi Kåge som ligger en mil utanför Skellefteå. Efter skolan brukade vi vara några stycken som gick hem och åt lite nudlar. Sedan fick vi skjuts till träningen. Vi körde även en del landhockey där.

Förra säsongen fick alltså Tindra Holm, som ensam tjej, vara med och spela TV-pucken.
– Det var kul och väldigt inspirerande. Nu fick jag inte spela någon match utan bara stå i båset, men givetvis blev jag väldigt inspirerad att se dom andra.
– Sedan blev det lite snopet eftersom vi släppte ett mål med en sekund kvar och med det missade vi kvarten. Det är ändå fortfarande ett minne för livet och ett roligt äventyr.

Under matcherna, när du spelar mot killar, tänker du på om det är tjejer eller killar du möter eller hur går tankarna när du jobbar där i målet?
– Jo, men det är såklart det är skillnad. Jag spelar nu både med killar och tjejer och visst blir det en omställning. Det går oftast lite snabbare när man spelar med killar och det känns som dom är lite skickligare. Jag menar att har dom tänkt skjuta på ett visst ställe så går ofta pucken dit. Det innebär också att jag kan läsa skottet bättre.
– Tjejerna här på campen är också riktigt bra, men när det gäller tjejer i allmänhet så gäller det att vara mer fokuserad och kolla på pucken eftersom mycket kan hända på vägen.

Fick du några kommentarer kring att du var ensam tjej bland alla killar i TV-pucken?
– Det var några som kollade på mig undrade  ha ha… Men jag tänkte faktiskt inte mycket på det där. Jag fick säkert någon kommentar också, men jag brydde mig inte.

Förra säsongen fick dessutom Tindra Holm chansen att debutera i SDHL för Luleå i en match mot Djurgården. Det blev ett ganska lyckat inhopp eftersom Luleå vann matchen och Holm höll nollan.
– Dom ringde samma morgon då jag låg och sov, väldigt trött var jag (skratt). Mina föräldrar kom upp och sa att Luleås målvaktstränare, Linda Blomqvist, hade ring och sagt att dom inte hade någon målvakt.
– Matchen var i Malmberget så jag var bara på någon lektion i skolan innan jag var tvungen att åka iväg. Vi käkade lunch i Luleå innan vi åkte upp dit. På uppvärmningen tänkte jag ”hur ska det här gå” eftersom jag inte var van att spela med tjejer. Jag hade ju enbart spelat Stålbucklan, men det gick ganska bra ändå.

Inledningsvis upplevde också att det var en ganska stor omställning att kliva in och spela i SDHL jämfört med att spela med killarna hemma i Skellefteå.
– Ja, på uppvärmningen kändes det så. När jag väl spelade så blev det inte att jag tänkte så mycket på det.

Det fanns också intresse från Luleå att ha kvar Tindra Holm i laget även den här säsongen.
– Jag hade lite kontakt med Luleå, men jag blev kvar hemma eftersom jag fick plats i U16 plus att jag fick träna på skoltid. Då visste jag inte att Skellefteå skulle starta ett damlag, men även om det inte är SDHL får jag väldigt bra träning med killarna samtidigt som jag får utvecklas på ett bra sätt med damerna också.

Hur upplever du den satsningen Skellefteå gör på damhockeyn?
– Jag tycker att den verkar seriös. Vi får väldigt bra förutsättningar så det gäller för oss att vi tar dom också och gör det bästa av chansen.

Är intresset för damhockeyn i Skellefteå stort eller hur upplever du det?
– Jag skulle ändå säga att det är ett ganska stort intresse med tanke på att laget bara har funnits några månader. Bland annat hade vi 650 åskådare på vår senaste hockeymatch då vi mötte ”Löven” (Björklöven). Folk betalar ändå för att komma och se oss.
– Att AIK (Skellefteå) gör en så bra marknadsföring av matcherna gör att fler kommer och tittar. Dom säger och visar ”kom och kolla” och gömmer inte undan våra matcher och damhockeyn på något sätt. Sedan kommer det också fram många och frågar hur det går vilket är roligt.

Hur har du upplevt du säsong så här långt?
– Eftersom jag spelar med damer också har det blivit att gå in på det sättet att spela också. Sedan har jag också fortsatt träna med killar vilket jag också tycker är väldigt roligt.
– Hittills har det varit en ganska jobbig säsong med mycket träningar. Det är två scheman som jag får försöka pussla ihop, men det har varit både roligt och utvecklande.

Hur länge kan du stanna i Skellefteå innan du måste ta steget upp i SDHL för att fortsätta utvecklas som målvakt?
– Jag känner att jag fortfarande utvecklas i Skellefteå. Sedan får vi se hur utvecklingen i laget är. Men den frågan är svår att svara på. Ramlar vi upp i SDHL den här säsongen så kan jag självklart stanna.
– Bra träning får jag ju i Skellefteå, men det är mer den här matchvanan som jag kommer sakna.

Ser du att det finns möjligheter att redan den här säsongen gå upp i SDHL med Skellefteå?
Målet den här säsongen är att gå till playoff, men inom tre år har klubben sagt att vi ska försöka vara upp i SDHL. Nu är det nytt för alla, men relativt fort så vill vi ändå gå upp i SDHL.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten