Kapten Morten Madsen i Karlskrona.
SHL

Sjunde raka bortaförlusten för Karlskrona: ”Framför allt mål som saknas”

ANNONS

Sju bortamatcher – sju förluster för Karlskrona. Det är ingen rolig statistik som klubben har på bortaplan den här säsongen. Idag föll man med 2-5 mot Linköping på bortais. 
– Spelar vi som vi gjorde i första perioden så kommer vi inte vinna många matcher, sa lagets lagkapten Morten Madsen till C More.

Karlskrona och bortaplan är ingen vidare kombination den här säsongen. Efter sju bortamatcher har laget förlorat samtliga. Klubben har tagit en enda poäng som gäster, släppt in 29 mål gjort sju stycken framåt.

Mot Linköping kom man i underläge direkt i första perioden. Hemmalaget tog ledningen med 2-0 och KHK orkade inte resa sig. Slutresultatet skrev till 5-2 i favör för LHC.
– Inte tillräckligt bra. Det är lite fram och tillbaka. Lite för mycket tappade puckar, sa Karlskronas lagkapten Morten Madsen efter den första perioden till C More.

”JAG TYCKER ÄNDÅ VI HAR SPELAT RÄTT SÅ BRA PÅ BORTAPLAN”

Att laget bara tagit en poäng på bortaplan har han ingen riktigt bra förklaring till.  Även om han pekar på en stor anledning.
– Det är framför allt mål som saknas. Sett till spelet tycker jag ändå att vi ibland har spelat rätt så bra på bortaplan, berättade Madsen i C More.
– Men spelar vi som vi gjorde i första perioden så kommer vi inte vinna många matcher.

Och tyvärr för KHK, det blev ingen vinst den här gången heller. Marcus Paulsson och Emil Lundberg stod för Karlskronas mål i dagens match, som alltså slutade med förlust 2-5.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM