Jimmy Hayes firar, tillsammans med Taylor Hall, efter sitt 1-0-mål.
Vancouver

Skrällaget fortsätter imponera – nu har man sin bästa start någonsin

ANNONS

Tippade i botten, men återfinns i toppen. New Jersey Devils är ett av höstens stora succélag. Nu har man fått sin bästa säsongsstart någonsin.

New Jersey Devils hade sin storhetsperiod under ett decennium, från andra halvan av 90-talet till första halvan av 00-talet. Man vann då tre Stanley Cup-titlar och fyra konferenstitlar. Sedan dess har det som bekant gått tyngre, och utöver en Stanley Cup-final 2012 har man haft svårt att leverera de senaste åren. Finalåret är faktiskt den senaste gången Devils ens gått till slutspel.

Men kanske är det dags nu igen. Årets upplaga av New Jersey har faktiskt inlett bättre än vad något av de Stanley Cup-vinnande trupperna gjort. Vinsten mot Vancouver i natt var den nionde på elva matcher, vilket är den bästa inledningen någonsin. Det tidigare ”rekordet” kom från säsongen 1983/1984.

Man vann med 2-0 i natt sedan Cory Schneider imponerat stort i kassen och stoppat 37 skott. Då hjälpte det inte att även Jacob Markström storspelade och blev matchens andra stjärna. Han tvingades släppa två puckar förbi sig.

Jimmy Hayes öppnade målskyttet efter ungefär halva matchen och Drew Stafford satte 2-0. Formstarka Taylor Hall hade två assistpoäng och står noterad för tio poäng på de fem senaste matcherna.

Den här artikeln handlar om: