SHL

Fick lämna sin AHL-klubb – nu placeras Tim Erixon i SHL: ”Honom har vi följt”

ANNONS

Han har jagat en ny chans i NHL under ett par säsonger, men efter att ha fått lämna AHL-laget Binghamton Devils härom dagen ser det ut som om Tim Erixon återvänder till Sverige. Nu placeras han i de regerande svenska mästarna HV71, enligt hockeynews.se.
– Tim har vi följt och vi var intresserade tidigt förra året kan jag säga, kommenterar sportchefen Johan Hult för sajten.

Tim Erixon lämnade Sverige och Skellefteå 2011 för att testa lyckan i New York Rangers. Efter sex år i Nordamerika, 93 NHL-matcher för fyra klubbar och ytterligare 256 i AHL ser han nu ut att vara på väg hemåt igen.

26-åringen, som draftades av Calgary Flames i första rundan 2009, fick lämna AHL-laget Binghamton Devils härom dagen och är klubblös. Hårt skadedrabbade HV71, som tappat både Alexander Ytterell och Kristofer Berglund resten av säsongen uppges vara intresserade, skriver hockeynews.se.

HAR REDAN PLOCKAT IN TVÅ BACKAR

Sportchefen Johan Hult har sedan tidigare värvat NHL-meriterade kanadensaren Stefan Elliott till klubben samt lånat in Marc Zanetti från Brynäs. Av allt att döma är fler på väg in.
– Vi har tappat två backar som inte kommer att vara med mer den här säsongen och en back kommer vi säkert att behöva addera. Sedan vem det blir och när det blir ska jag låta vara osagt. Men det kommer vi att behöva göra, säger Hult till hockeynews.se.
– Tim har vi följt och vi var intresserade tidigt förra året kan jag säga. Men vad vi har förstått har hans mål ganska tydligt varit att vara kvar i USA hela detta året.

Tim Erixon, son till forne NHL-forwarden Jan Erixon, är fostrad i Skellefteå AIK och har gjort 140 SHL-matcher för klubben. Under sina senaste SHL-säsong, 2010/11, noterades han för 24 poäng (5+19) på 48 matcher.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL