Patric Blomdahl.
Nyheter

Lade av 2015 – nu gör kaptenen comeback i division 4: ”Borde kunna ramla in några poäng”

ANNONS

En skadad handled tvingade honom att lägga av efter säsongen 2014/15. Men nu är Patric Blomdahl tillbaka på is. I morgon gör han comeback – i division 4.
– Någonstans i bakhuvudet finns det en tanke på att spela högre. Det här är en smygstart. Sedan får vi se vad det leder till, säger Blomdahl till hockeysverige.se inför comebacken i Hässelby Kälvesta Hockey.

Det var i januari 2015 som hockeykarriären såg ut att ta slut. Patric Blomdahl, lagkapten för AIK, skadade handleden illa, tvingades till operation och har upplevt ett par smärtsamma år till en följd av skadan.

Men den här hösten har den nu 33-årige före detta SHL-forwarden sakta men säkert närmat sig sporten han vigt stora delar av sitt liv åt. Efter att ha börjat träna ungdomar i Hässelby Kälvesta Hockeys verksamhet började suget efter att själv spela igen göra sig påmint. När flera av kompisarna i klubbens division 4-lag dessutom började komma med locktoner stod de inte på förrän han började träna med laget.
– Killarna har tjatat lite på mig. Jag känner många där och bestämde mig för att prova på det. Nu har jag varit på is i några veckor och det är jättekul, säger Blomdahl till hockeysverige.se.
– Handleden är vad den är. Jag har kanske 50 procent av den rörlighet jag hade från början, men nu är smärtan under kontroll i alla fall. För ett år sedan hade jag inte en tanke på det här, men nu kan jag passa och skjuta. Det är inte som när man spelade, men jag kan ändå vara med på den här nivån.

UTBILDAT SIG TILL PT

Och på den nivån ska han alltså göra comeback. När HKHC möter Vällingby AIK i ett klassiskt division 4-derby i morgon finns Blomdahl med i laguppställningen.
– Det blir ett litet kul test, konstaterar Blomdahl som inte låter oäven för att testa på spel högre upp i seriesystemet om allt går bra med handleden.
– Någonstans i bakhuvudet finns det en tanke på att spela högre. Det här är en smygstart. Sedan får vi se vad det leder till. Jag tränar i alla fall på bra med fys på sidan.

Ja, det blir lätt så när man utbildar sig till personlig tränare. Det var precis vad Blomdahl gjorde i våras. Kanske mest för sin egen skull, dock.
– Det var mycket för att komma i gång med träningen igen, få en liten nytändning och det har varit kul. Jag jobbar inte med det bortsett från att jag tränar ungdomarna här, men jag är legitimerad och licens, säger den välmeriterade forwarden som även lägger en hel del tid på att investera i aktier och följa börsen.

”SKA FOKUSERA PÅ ATT SPELA BRA HOCKEY”

Hur mycket har du saknat hockeyn under de här två och ett halvt åren du inte spelat på?
– Det har gått i vågor. När man skadade sig försökte jag släppa det, kanske för att det var jobbigt. Men sedan fick vi barn och man kunde gå vidare. Nu på slutet har det vuxit. Ju mer jag har varit på is med barnen, ju mer har jag velat delta själv och vara med på övningar, svarar Patric Blomdahl samtidigt som dottern Maja, 16 månader, joddlar i bakgrunden.

Vad ska man förvänta sig av dig på division 4-nivå?
– Bra fråga (skratt). Det borde kunna ramla in några poäng i alla fall.

Och den fysiske Patric Blomdahl som vi minns från SHL, kommer han också att synas till?
– Haha, nja… Vi pratade faktiskt om det i går och sa att även om det är derby ska vi fokusera på att spela bra hockey.

Under sin karriär har Patric Blomdahl spelat 420 SHL-matcher med Linköping, Frölunda och AIK.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL