Olle Liss.
Nyheter

Pantern upp på finalplats – fick fart på offensiven mot AIK

ANNONS

IK Pantern förnekar sig inte. I kväll tog man klivet upp på andraplatsen i Hockeyallsvenskan genom att besegra AIK med 5–2. Detta efter mål från fem olika spelare.

I somras riskerade de att uteslutas ur Hockeyallsvenskan av ekonomiska skäl. Nu ligger man tvåa i den allsvenska tabellen. Efter 5–2 mot AIK i Malmö Isstadion i kväll passerade man både just AIK och Oskarshamn och placerade sig som tvåa i tabellen efter Timrå.

Pantern fick en smakstart och hade 2–0 redan efter mindre än fem minuters spel. Robin Dahse gjorde 1–0 och Sebastian Selin spädde på i powerplay. Därefter dröjde det inte länge innan Nicklas Jadeland hade ökat på till 3–0 – i numerärt underläge.

AIK fick en väckarklocka och reducerade genom Anton Holm innan perioden var över. I slutet av andra perioden tog man ytterligare ett skär in i matchen när Kalle Jellvert satte 2–3 fint framspelad av Nils Höglander.

I den tredje perioden satte hemmalaget dock ned skridskon en gång för alla. Och det var två masar som gick i bräschen. Martin Janohls från Hedemora satte 4–2 och Olle Liss från Dala Floda fastställde slutresultatet.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL