Olle Liss.
Nyheter

Pantern upp på finalplats – fick fart på offensiven mot AIK

ANNONS

IK Pantern förnekar sig inte. I kväll tog man klivet upp på andraplatsen i Hockeyallsvenskan genom att besegra AIK med 5–2. Detta efter mål från fem olika spelare.

I somras riskerade de att uteslutas ur Hockeyallsvenskan av ekonomiska skäl. Nu ligger man tvåa i den allsvenska tabellen. Efter 5–2 mot AIK i Malmö Isstadion i kväll passerade man både just AIK och Oskarshamn och placerade sig som tvåa i tabellen efter Timrå.

Pantern fick en smakstart och hade 2–0 redan efter mindre än fem minuters spel. Robin Dahse gjorde 1–0 och Sebastian Selin spädde på i powerplay. Därefter dröjde det inte länge innan Nicklas Jadeland hade ökat på till 3–0 – i numerärt underläge.

AIK fick en väckarklocka och reducerade genom Anton Holm innan perioden var över. I slutet av andra perioden tog man ytterligare ett skär in i matchen när Kalle Jellvert satte 2–3 fint framspelad av Nils Höglander.

I den tredje perioden satte hemmalaget dock ned skridskon en gång för alla. Och det var två masar som gick i bräschen. Martin Janohls från Hedemora satte 4–2 och Olle Liss från Dala Floda fastställde slutresultatet.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL