Aaron Palushaj gjorde mål igen.
SHL

Kritiserar Färjestadsbacken efter tacklingen: ”Det där var bara jävla dumt och fegt”

ANNONS

Brynäs drabbar ikväll samman med Adler Mannheim i CHL-slutspelet. Men Gävlelaget får klara sig utan Aaron Palushaj. Stjärnan blev i matchen mot Färjestad tacklad i ryggen av Ilari Melart. Nu riktar han kritik mot finländaren. 

Första av två möten mellan Brynäs och tyska Adler Mannheim går av stapeln i kväll. Matchserien börjar i Tyskland för att om exakt en vecka avgöras i Gävle.

Brynäs stjärna Aaron Palushaj kommer dock inte till spel i kväll. I lördagens möte med Färjestad mottog han en tackling i ryggen i matchens slutsekunder av Färjestads Ilari Melart. Melart fick tre matchers avstängning för tilltaget.
– Jag fattar inte varför han gjorde så där. Vi hade inte fightats något under matchen. Det var typ ett par sekunder kvar av den tredje perioden och jag stod vid sargen med ryggen ut mot isen, berättar Aaron till Brynäs hemsida och visar mot ett skåp i omklädningsrummet hur han menar och fortsätter:
– Då small det bara till. Jag såg aldrig honom komma heller. Fullständigt idiotiskt gjort. Det är tur att plexit inte är av den stenhårda typen. Då hade min karriär kunnat vara över. Jag är en stor pojke och kan ta en smäll. Att man spelar fysiskt gillar jag men det där var bara jävla dumt och fegt.

Även Brynäs forward Kevin Clark och backen Lukas Kilström missar den första åttondelsfinalen på grund av skador. Adler Mannheim vann sin grupp och slog ut bland annat svenska mästarna HV 71.

 

Den här artikeln handlar om: