171028 LuleŒs Patrick Cehlin jublar efter 0-2 under ishockeymatchen i SHL mellan Ršgle och LuleŒ den 28 oktober 2017 i €ngelholm. Foto: Anders Bjurš / BILDBYRN / Cop 145 …

Släkten var värst i Ängelholm – Cehlin tvåmålsskytt

Han gjorde två säsonger i Rögle men bytte i somras klubb till Luleå. Idag var Patrick Cehlin tillbaka i Ängelholm och firade det med att göra två mål när bortalaget kunde vinna med 1-2.

Rögle fick i inledningen av matchen spela i numerärt överläge sedan Niklas Olausson visats ut efter två minuter. Seriejumbon Rögle har varit strålande i spelformen under starten av årets säsong och pressade Luleå rejält. Bortalaget räddades av si målvakt Filip Gustavsson som var riktigt bra.

Niklas Olausson hann bara vara inne på isen i 15 sekunder innan han visades ut igen. Efter avtjänat straff kom han in och serverade en mästerlig passning till Patrick Cehlin som med klinisk precision satte dit pucken bakom Rögles målvakt Justin Pogge.
Sett till matchbilden i den första perioden var det knappast rättvist med 0-1 på tavlan. Rögle var riktigt, riktigt bra.
— Bra pass. Jag försökte bara skjuta högt, kommenterade Cehlin sitt mål.

ANDRA PERIODEN AVSLUTADES MED SLAGSMÅL

Med 1:11 kvar av den andra perioden satte Patrick Cehlin sitt andra mål för aftonen i powerplay. Niklas Olausson låg bakom även detta mål.
Trots ledning med 0-2 var Cehlin inte helt nöjd.
— Vi har mycket puck men jag tycker inte att vi skapar överdrivet mycket chanser, berättade han för C More i den andra pausen.

Andra perioden avslutades med ett slagsmål mellan Gustav Rydahl i Luleå och Alen Bibic i Rögle. Båda två fick matchstraff.

Rögle såg inte ut att vara i närheten av en reducering i den tredje perioden. Men med 1:16 kvar av full tid åkte Karl Fabricius ut och med utplockad målvakt kunde Craig Schira sätta dit reduceringen. Hemmalaget försökte sen i spel sex mot fem, men Luleå redde ut stormen trots hård press från skåningarna.

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL