170129 Modos Emil Alba jublar efter sitt 0-1 mŒl under en ishockeymatch i Hockeyallsvenskan mellan Pantern och Modo den 29 januari 2017 i Malmš. Foto: Anders Bjurš / BILDBYRN / Cop 145 …
Nyheter

Sjunde gången gillt Modo – bröt förlustsviten

Modos senaste seger kom mot Troja den 7 oktober. Men idag, tre veckor senare, kunde de bryta den negativa sviten om sex raka förluster när AIK besegrades på bortaplan med 2-3 efter att Emil Alba blivit tvåmålsskytt.

Jesper Sellgren gav sitt lag ledningen efter fem minuter av den första perioden. Men bara några minuter senare kunde Jens Jakobs kvittera för hemmalaget.

I den andra var det så dags för Emil Alba att kliva in i handlingen. När halva matchen passerat kunde han sätta dit 1-2. Eric Castonguay kvitterade i inledningen av den tredje, men Alba kunde efter 10:48 sätta dit matcavgörande 2-3.

Det var 20-åringen Albas två första mål för säsongen.