Elias Pettersson.
Växjö Lakers HC

Men är du på riktigt, Elias?

Han går från klarhet till klarhet i SHL just nu. På torsdagskvällen stod Elias Pettersson för tre mål och totalt fem poäng när Växjö slog Frölunda med 7–3.
– Det var inget jag trodde när jag vaknade i morse, säger han till C More efter uppvisningen.

Han dominerade i Hockeyallsvenskan förra säsongen och draftades redan som femte spelare av Vancouver Canucks i somras. Elias Petterssons framgångar fortsätter i SHL med Växjö den här säsongen. Efter att ha gått mållös från sina åtta första SHL-matcher kom första målet i mötet med Malmö förra veckan. Det fick dammluckorna att öppnas.

Efter ytterligare ett mål mot Färjestad i tisdags lossnade det rejält i kvällens hemmamatch mot Frölunda. Där gick det mesta 18-åringens väg. Pettersson lämnade isen med tre mål och totalt fem poäng när det blev seger med 7–3 i Vida Arena.
– Det var inget jag trodde när jag vaknade i morse. Riktigt roligt, säger han till C More.
– Det var min kväll. Vi jobbar väldigt bra, skapar chanser för varandra och i kväll var det jag som fick avsluta.

SUCCÈ INFÖR FÖRÄLDRARNA – OCH GRÖNBORG

Elias Pettersson öppnade målskyttet genom att göra mål på straff knappt fyra minuter in i matchen. Därefter satte han 3–2 med ett pangskott i powerplay i andra perioden och fullbordade sitt hattrick tidigt i tredje perioden. Dessutom hann han med att spela fram till Robert Roséns bägge mål. Allt inför ögonen på sina föräldrar på besök i Växjö – och förbundskapten Rikard Grönborg.

Växjö fick även mål från Pontus Netterberg och Liam Reddox. Frölunda, som hade 3–3 inför tredje perioden, fick sina mål från Ponthus Westerholm, Victor Olofsson och Carl Grundström.