Södertälje stod för en makalös upphämtning.
Södertälje SK

Makalös upphämtning från SSK i tredje perioden – knep extrapoängen efter straffar

Södertälje låg under med 1-4 mot Pantern. Sedan påbörjade laget en imponerande upphämtning som slutade med en 5-4-seger på straffar.
– Mental härdsmälta, säger Panterns huvudtränare Håkan Åhlund till hockeysverige.se efter matchen.

SSK tog livsviktiga poäng när laget lyckades besegra Pantern på bortaplan med 5-4. Ett tag såg det totalt hopplöst ut för Södertälje – som låg under med 1-4 när det återstod 23 minuter kvar av matchen.

Det räckte för att laget skulle blixtra till i den tredje perioden och hämta ikapp siffrorna. Först gjorde Nicklas Heinerö 4-2, strax därefter fyllde Lucas Carlsson på till 4-3 och sedan gjorde Thomas Valkvae-Olsen det förlösande 4-4-målet med tre minuter kvar av ordinarie matchtid.

Efter en mållös förlängning gick tillställningen till straffar. Och där visade sig SSK var snäppet kyligare än Pantern. Nicklas Heinerö var den som satte den matchavgörande straffen, vilket gav Södertälje riktigt viktiga poäng i bottenstriden av Hockeyallsvenskan.
– Vi ska självklart stänga den här matchen. Det är inte godkänt på långa vägar, säger Håkan Åhlund till hockeysverige.se.
– Vi gör inte det vi kommer överens om. Jag skulle kalla det mental härdsmälta.