Jonathan Dahlén
Timrå IK

Dahlén glänste i vinsten mot Björklöven – låg bakom alla mål: ”Vi kom ut starkt”

ANNONS

I matchen mellan Björklöven och Timrå var det en 19-åring som var isens konung. Jonathan Dahlén låg nämligen bakom alla bortalagets mål i 3-0-vinsten.

Den senaste tiden har det ryktats om SHL-spel för Jonathan Dahlén. Det är knappast konstigt. Just nu är han en av Hockeyallsvenskans mest sevärda spelare. I mötet med Björklöven låg 19-åringen bakom alla tre mål som Timrå lyckades få in.

Först öppnade Dahlén målskyttet i den andra perioden med sitt tredje mål för säsongen. Sedan stod han för förarbetet till Filip Hållanders 2-0-mål. Strax därefter plockade Dahlén upp sin andra passningspoäng för matchen när Lukas Zetterberg punkterade matchen med sitt 3-0-mål.
– Vi kom ut starkt. Vi vet att dom har bra tryck på hemmaplan och får en extra kick av det, men vi stänger ner dom ganska fort. I andra perioden lyckades vi göra många mål och fortsätta stänga ner dom, säger Jakob Olofsson till Hockeysverige.se efter matchen.

Med tre nya poäng står just nu Timrå som serieledare i Hockeyallsvenskan med 27 poäng på 12 spelade matcher.

***

Vita Hästen tog en rejäl seger mot Almtuna med 7-0 efter en stark första period där laget gjorde fyra mål. Målskyttar i matchen var: Wilhelm Westlund 2, Mattias Kalin 2, Simon Mitman, Victor Lindman och August Gunnarsson.

***

AIK körde över tabelljumbon Troja/Ljungby med 6-1 på onsdagskvällen. Hemmalaget fick in ett tröstmål genom Elias Edström, annars var det AIK som dominerade i målprotokollet. Målskyttar i Stockholmslaget blev: Jesper Frödén 2, Jonas Almtorp, Max Lindholm, Kalle Jellvert och Joakim Thelin.

***

Västervik besegrade BIK Karlskoga med 4-1 efter mål av Oscar Drugge, Alexander Viklund, Dan Pettersson och Oskar Carlsson. Karlskogas fullträff stod Henrik Rommel för.

***

Tingsryd besegrade Modo med 2-1 efter mål i den första och andra perioden. Mathieu Tousignant öppnade målskyttet för Tingsryd och Filip Owesson fyllde på till 2-0. Modo fick in en puck i den tredje perioden genom Sam Marklund, men närmare än så kom inte hemmalaget. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL