Daniel Mannberg firar 4-0-målet.

Proppen ur för Brynäs – Frölundas tränare självkritisk: ”Underkänd dag på jobbet”

Efter en riktigt tung kräftgång har Brynäs vaknat till liv igen. Under tisdagskvällen besegrade laget Frölunda med 4-0.
– En klart underkänd dag på jobbet för Roger Rönnberg, sa Frölundas tränare självkritiskt till C More.

För några månader sedan var Brynäs i SM-final. Men den här säsongen har varit katastrof för Gävlelaget, som innan mötet med Frölunda hade träffat botten av tabellen. Kanske var det den obekväma verkligheten som fick laget att vakna till liv igen i bortamatchen mot Frölunda.

Efter en mållösa första period påbörjade Brynäs sitt målskytte. Först gjorde Jusso Ikonen 1-0 – och tio sekunder senare skickade Aaron Palushaj in 2-0 till bottenlaget.

”BJURSTRÖMS FÖRSTA SHL-MÅL”
Men det var Alexander Bjurströms snygga fullträff som var matchens snackis. Den 19-årige forwarden skickade 3-0 rakt upp i nättaket och löste därmed sitt första SHL-mål i karriären.

Men bortalaget stannade inte där. Även 4-0 kom genom Daniel Mannberg när det återstod femton minuter kvar av matchen.
– Den första att ta fram spegeln är jag själv. Jag ska förbereda laget och lyckades inte i dag. En klart underkänd dag på jobbet för Roger Rönnberg, sa Frölundas tränare till C More.

I och med vinsten klättrar Brynäs upp en elfteplats i tabellen.

***

Linköping tvålade dit Rögle rejält med 6-0. Hemmalaget var med efter den första perioden, men låg ändå under med ett mål efter att Jakob Lilja snurrat upp både försvarare och målvakt. Resterande fullträffar i Linköping gjordes av: Ken Andre Olimb 2, Nick Sörensen, Emil Sylvegård och Fredrik Karlström.

***

Matchen mellan Karlskrona och Luleå blev en målsnål historia. Inget av lagen lyckades göra mål under ordinarie matchtid, utan tillställningen gick till förlängning. Väl där var det Johan Harju som gjorde segermålet efter tre minuters spel.