Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans Lag #5

ANNONS

Ännu en SHL-vecka har gått till historien och bjudit oss på snygga mål och intressanta snackisar. Här listar vi några spelare som har stuckit ut lite extra under omgångarna som precis har passerat. 

Christian Engstrand, Mora
Gjorde en stabil insats mot formstarka Frölunda och stängde igen butiken helt i det livsviktiga bottenmötet med Brynäs. Är en av Moras absolut viktigaste spelare. Behöver fortsätta rada upp stabila insatser för att ge sitt lag chansen att ta sig till trygg mark i tabellen.

Rasmus Dahlin, Frölunda
Känns som att den 17-årige backen tar kliv framåt i varje match han spelar. En av svensk ishockeys största talanger någonsin har haft en produktiv vecka där han bidragit till Frölundas fina form. Prickade in ett mål mot Skellefteå och plockade även upp två passningspoäng i matcherna mot Örebro och Mora.

Craig Schira, Rögle
Har en offensiv kraft som Rögle behöver se ännu mer av. Hade total lekstuga i matchen mot Färjestad, där han håvade in fyra assistpoäng. Ser spelet på ett föredömligt sätt och har förmågan att skapa tryck i motståndarens defensiva zon. Står på elva poäng på tio matcher, vilket räcker till en förstaplats i backarnas poängliga.

Isac Lundeström, Luleå
Den 17-årige anfallaren lär klättra på draftlistorna om han fortsätter på det här sättet. Har visat upp mycket god målform den senaste tiden med tre mål på tre matcher. Har en beslutsamhet i sitt spel och driver ofta mot kassen för att vara där det händer.

Johan Ryno, Färjestad
Är just nu i makalös form. Leder poängligan med 19 poäng på tolv spelade matcher. 31-åringen passade på att fixa hela sex passningspoäng under den gångna veckan. I matchen mot Luleå låg han bakom fyra mål, varav några passningar verkligen var magnifika.

Marcus Weinstock, Örebro
Örebro har blivit ett lag att räkna med den här säsongen. Just nu parkerar de rödvita på en tredjeplats i tabellen, endast två poäng från tabelltvåan Växjö. Weinstock har en stor del i klubbens nuvarande framgång och han har personligen klättrat rejält i poängligan den senaste tiden. Har skrapat ihop tio poäng på elva matcher. Stod bland annat för tre målgivande passningar i 6-2-segern mot HV71.

Veckans

… raketilska Frölundas segermål mot Skellefteå under lördagen blev omdiskuterat. Var pucken inne eller inte? Bortalagets tränare Bert Robertsson tyckte att det fanns underlag för diskussion kring målet – men det han var mest irriterad på var att målraketerna firades av vid situationen. ”Att drar av raketerna och inte veta om det är mål, då har man påverkat situationen och så kan vi inte ha det i svensk hockey”, sa han till C More efter matchen.

… jobbigaste torsk Under vårkanten slogs Brynäs om SM-guldet. Nu är laget sist i hela SHL efter en svidande förlust i bottenmötet med Mora. Ännu mer oroväckande för Brynäs var att laget också blev nollade i den livsviktiga matchen. Om det inte vänder under de kommande omgångarna är krisen total för de tidigare finalisterna.

… spelarkritik På tal om Brynäs valde den sparkade tränaren Roger Melin att gå ut och ge en skopa kritik till spelarna under den gångna veckan. ”Jag tycker inte att laget krigade tillräckligt hårt. Så är det med de flesta lag som hamnar i en svår period oavsett vad det beror på. Men till slut måste man visa karaktär och skita ned sig för att vinna matcher”, sa han angående spelarnas attityd.

… vackraste ögonblick När Lias Andersson bröt ihop i tårar under hans pappas ceremoni i Scandinavium var det många som hade svårt att hålla tillbaka känslorna. Under lördagen fick vi inte bara se när Niklas Anderssons tröja hissades till taket – vi fick också se hur speciell relationen mellan far och son faktiskt är.

… hattrick Under torsdagen bjöd både Örebros Daniel Viksten och Färjestads Joakim Nygård på varsitt hattrick. Duon betyder just nu mycket för respektive lag och båda har en stor del i att Färjestad och Örebro just nu tillhör toppskiktet.

… skadebekymmer I vanlig ordning är det flera lag i SHL som pusslar och fixar med sina trupper på grund av skador. Men frågan är om inte HV71 har haft mest otur den här säsongen? I veckan stod det klart att både Kristofer Berglund och Alexander Ytterell hamnade på den redan långa skadelistan där spelare som Pierre EngvallJacob Cederholm, Linus Söderström, Martin Thörnberg, Bill Sweatt och Sebastian Wennström återfinns.

… mixed emotions Marcus Fagerudd ställdes inför en minst sagt märklig situation i veckan. När Djurgården spelade mot Mora satt den petade backen på läktaren och följde matchen för stockholmarnas räkning. Några timmar senare blev han klar för Mora. ”Blandade känslor, det ska jag erkänna. Jag har aldrig varit med om något liknande, att bli utlånad till ett lag i samma serie”, kommenterade Fagerudd händelsen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 14 april
18:30 Skellefteå - Frölunda SHL
19:00 St Louis Blues - Seattle Kraken NHL
21:30 Vegas Golden Knights - Colorado Avalanche NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Carolina Hurricanes NHL
måndag 15 april
02:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:00 Washington Capitals - Boston Bruins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres NHL
01:00 Detroit Red Wings - Montreal Canadiens NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:30 New York Rangers - Ottawa Senators NHL
tisdag 16 april
03:30 Edmonton Oilers - San Jose Sharks NHL
03:30 Los Angeles Kings - Minnesota Wild NHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga