Nyheter
MJÖRNBERG: En potentiell drömvärvning
ANNONS

Tobias Björklund väljer på eget initiativ att bryta upp från Västervik efter att speltiden blivit allt för knapp och plötsligt finns ett väldigt tilltalande backalternativ på marknaden.

Jag kan tänka mig att en hel hoper av Hockeyettan-sportchefer kastade sig på telefonerna efter att ha torkat det lystna dräglet ur mungiporna på måndagseftermiddagen.

För Tobias Björklund är naturligtvis en drömvärvning för väldigt många lag i Hockeyettan just nu.

Att det inte funkade i Västervik må väl vara en sak. Nu ståtar väl inte det allsvenska bottengänget med en direkt skrämmande backsida, men det var aldrig givet att Björklund skulle lyckas färga i den förnämare serien.

Han gjorde offensiv supersuccé i Mariestad ifjol, men befann sig ändå ofta på den berömda gränsen till det livsfarliga och bjöd på ett och annat misstag defensivt. Det fanns en anledning till att han hamnade i Bois från första början efter att inte ha fått följa med Södertälje upp i Hockeyallsvenskan den säsongen. Västervik tog en chansning som uppenbarligen inte riktigt höll när man plockade in den 22-årige värmlänningen inför den här.

Men att inte vara mogen Hockeyallsvenskan är definitivt inte detsamma som att inte vara en drömvärvning i Hockeyettan.

Björklund har visat framfötterna både i Södertälje och Mariestad, framförallt då hos de sistnämnda ifjol och det är ett flertal gäng i ettan som behöver förstärkning på just backsidan.

Mariestad hade garanterat gärna värvat tillbaka honom och Ronny Rockstar vid sportchefsrodret har visat sig vara villig att oväntat gripa möjligheten när den uppenbarat sig tidigare den här säsongen med både Roman Semjonovs och Erik Olsson. Men nuvarande backsida är stark och att man nyligen lånade in William Pethrus från IK Pantern gör att det förefaller ganska otroligt.

Då finns det ett koppel av gäng till som förefaller mer troliga och som givetvis riktar blickarna mot Björklund nu, men frågan är om inte Kristianstad är den klubb som borde vara allra mest ivrig.

Det är ingen hemlighet att den toppsatsande Skåneklubben söker med ljus och lykta efter kompetent backförstärkning efter att Eric Backman lämnat för Huddinge och man tvingats gå ganska kort om folk i serieupptakten.

Efter senaste debaclet hemma mot HC Dalen sågade tränaren Mats Lusth backspelet och skämtade om att han gärna vill ha in en back ”som inte ramlar”. Jag tror bestämt att en viss precis klubblös värmlänning kvalar in på den beskrivningen.

I Kristianstad finns ju dessutom redan Johan Skinnars som Björklund lirade ihop med i Södertäljes avancemangslag säsongen 15/16.

Det skulle kunna vara en perfekt fit, men som sagt, fler Hockeyettan-gäng lär blanda sig i leken och det finns så klart andra alternativ också.

Men känslan är att en ny dominant säsong i ett bra lag i ettan är vad som skulle kunna göra Björklund redo för Hockeyallsvenskan på riktigt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL