Brad Marchand.
Nyheter

NHL-busen försöker slipa bort sitt fulspel: ”Pappa har pratat med mig om det”

ANNONS

Brad Marchand har under sina år i Boston Bruins inte bara gjort sig känd för att vara en pålitlig poängplockare. Vid flera tillfällen har hans tveksamma agerande på isen skapat debatt i hockeyvärlden. Nu öppnar han upp om sin inre resa som ska få honom att fokusera på rätt saker.
– Jag kommer inte att vara perfekt det här året men jag kommer att göra mitt bästa, säger han till Sportsnet. 

Under sina år i världens bästa liga har Brad Marchand vid flera tillfällen gjort saker på isen som många har upplevt som över gränsen för vad som är tillåtet. Många supportrar ser honom som en av ligans fulaste spelare – men det är svårt att undgå hans kvalitéer när han väl fokuserar på rätt saker.

”HAR FORTFARANDE SAKER ATT JOBBA PÅ”
Nu berättar den 29-årige forwarden att han hela tiden jobbar med sig själv för att få bort de onödiga aktionerna på isen.
– Under perioder har det varit svårt, jag har inte kommit ifrån sådana saker. Det verkar som att någonting alltid händer varje säsong som gör att jag hamnar i problem. Det har varit ett ständigt arbete för mig. Det tog ett tag och jag har fortfarande saker att jobba på, säger han till Sportsnet.

”MIN PAPPA HAR PRATAT MASSOR MED MIG”
Anfallaren, som gjort 383 poäng på 540 matcher, berättar även om sitt samarbete med den tidigare huvudtränaren Claude Julien – men också om sina pratstunder med sin pappa angående att fokusera på rätt saker.
– Det är många som har haft en konversation med mig angående detta. Claude pratade med mig om det flera gånger. Min pappa har pratat massor med mig om det. Det är många personer som har pressat mig till att bli en mer fokuserad spelare istället för en bråkmakare, säger Marchand som den här säsongen har gjort nio poäng på sex matcher.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL