Sök
Alexander Pettersson.
Västerviks IK

Klev ned i division 3 efter rattfylla – nu har han studsat tillbaka: ”Kanske inte är hela sanningen”

I fjol lämnade han Västervik under uppmärksammade former efter en rattfylla. Den här säsongen har Alexander Pettersson studsat tillbaka efter sitt snedsteg och är på väg mot en stark säsong med Vita Hästen i Hockeyallsvenskan.
– Jag vill inte gå in på alla detaljer där, men det kanske inte är hela sanningen, säger han till hockeysverige.se om att han ska ha lämnat Västervik självmant.

NORRKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
I Öckerö kommun vid kusten utanför Göteborg bor det drygt 12 000 personer. Cornelis Vreesvijk besjung öns loge i Balladen om Herr Fredrik Åkare och den söta Fröken Cecilia Lind. Från ön kommer också en av Vita Hästens mest färgstarka spelare, Alexander Pettersson.
– Jag vet inte om just hockeyn är så stark just på Öckerö. Det är egentligen bara jag och Victor (Backman) som kommer därifrån och som tagit oss lite längre, säger Alexander Pettersson då vi slår oss ner på ett kafé i centrala Norrköping för en intervju.
– Framför allt finns det en bra förening där ute (Skärgården). Nu var jag där och körde lite förra säsongen. Det var en jäkla go’ stämning där alla känner varandra väl från en tidig ålder, vilket skapat en bra gemenskap.

Spelade du och Backman tillsammans vid något tillfälle?
– Nej, inte på så vis. Vi var i Frölunda tillsammans som juniorer, men då var han i J20 och jag i J18. Nu på somrarna har vi tränat en del tillsammans och vi känner varandra jätteväl givetvis.

En av Sveriges bästa damspelare kommer från samma kommun som Alexander Pettersson, nämligen Hanna Olsson.
– Det stämmer. Hon har väl vunnit ett par SM-guld och spelat tre VM-turneringar. Ändå är hon inte mer än 18 år. Hon är den stora stjärnan därutifrån. Nu känner inte jag Hanna speciellt väl, men vi hälsar när vi ses.

VANN TUNGA TITLAR SOM JUNIOR

Som junior i Frölunda var Alexander Pettersson med och vinna både U16- och J18-guld med spelare som Calle Rosén, Niklas Folin och Sebastian Collberg.
– När vi vann guldet med U16 var det inte många som trodde på oss, men vi tog det första U16-guldet i Frölundas historia vilket var lite speciellt. Jag har kontakt med dom gubbarna fortfarande.
– Sedan fylldes det på med fler gubbar då vi kom upp i J18. Det var en väldigt rolig tid där vi hade bra tränare samtidigt som det var ett riktigt gott gäng.

När sedan Alexander Pettersson ska in i seniorlivet valde han att lämna Frölunda för spel i USA.
– Jag hade alltid velat åka över dit. Min kompis Simon Olsson hade varit över och sa mycket bra grejer om hur det var att vara där borta. Det hade varit en häftig resa. Sedan stack även en annan kompis, Niklas Folin, över för att spela. Då kände jag också att det här var något att testa.


Foto: Ronnie Rönnkvist

FLYTTADE IN HOS EN TANT

– Det var jag och Mattias Israelsson som sedan åkte över till Waterloo Blackhawks i USHL. Sedan skadade jag mig, drog av menisken på första träningen, vilket gjorde att jag sedan blev nedskickad till Austin (i NAHL). Där trivdes jag jättebra och vi hade en grymt bra tränare. Nu gick vi inte riktigt hela vägen utan torskade tyvärr två finaler, annars var det en jättekul tid.

Hur upplevde du tiden där?
– Det är en annan juniorkultur med 2 000 pers på läktaren, man får skiva lite autografer, ta kort och så vidare så det var himla häftigt att vara där.
– Jag bodde med en tant, Helen Johnson, som var 73 år. Hon var helt fantastisk och gjorde frukost till mig varje morgon med ägg och bacon. Sedan var det kanske inte den här lyxen som jag var van med hemifrån Frölunda där vi fick allt serverat. Därborta fick man göra lite mer med sitt egna material och så vidare.

Har du kontakt med den här tanten fortfarande?
– Oh ja, vi pratar titt som tätt, säger Alexander Petterson med ett leende.

BLEV LAGETS BUSE

Pettersson vann också lagets utvisningsliga andra säsongen han var i Austin. På 55 matcher värmde han filten i utvisningsbåset 142 minuter.
– Inför mitt andra år därborta ändrade man den här ”fighting-regeln”. Du fick fem minuter för fighten och sedan tio för missconduct. Den säsongen hade jag tre fighter så där ökades det väl upp lite grann. Jag fick också avstängning någon match för en tackling.

Tre fighter, var det du själv som startade upp dom?
– Det var nog både och. Jag hade sju fighter totalt där borta. Det var en rolig grej som jag kände att jag var tvungen att testa på. Det gick helt okej och det var den stämningen där borta eftersom vi hade ett ganska tufft lag. Vi hade mentaliteten att vi inte skulle behöva vika ner oss. Jag tror att alla i laget hade kastat handskarna om det hade behövts.

Fick du mest stryk eller gav du mest?
– Det var någon gång som jag fick ganska mycket stryk, men jag fick också in en del träffar på folk, så det är ömsesidigt, om man säger så, haha…

Surrade du med killarna du slagits mot efteråt?
– Det är inga ”hard feelings” utan det är en klapp på axeln ”bra fight” om det inte är någon som kört över någon annan spelare med en armbåge i huvudet. Då blir det en annan grej.
– Däremot ska du bara gå in och ta en fajt för att höja laget så kan man fråga ”ska vi ta en fajt?” ”Visst, det kan vi göra”. Sedan slänger man handskarna och kör. Det är lite annorlunda, men himla roligt.

Blev du stämplad som fighter där borta?
– Både och skulle jag nog säga. Andra säsongen gjorde jag även en del poäng och visade att jag kunde göra båda grejerna. Sedan får du din respekt om du slåss med några av dom tuffare killarna.


Foto: Bildbyrån/Daniel Nestor

”DET KANSKE INTE ÄR HELA SANNINGEN…”

Efter två säsonger i Austin valde Alexander Pettersson att återvända till Sverige. Ny klubbadress blev Västervik som han var med och tog upp till Hockeyallsvenskan. Men andra säsongen i klubben slutade inte som det var tänkt från början då han i början av november fick lämna klubben efter en rattfylla.
– Jag är tacksam att jag kom till Västervik för det gick väldigt bra där första säsongen, men förra säsongen var ett misslyckande för mig. Det som hände är något jag verkligen ångrar och inte är stolt över på något sätt.
– Spelmässigt gick det väldigt bra och jag tror att vi hade nio raka vinster eller liknande. Vi torskade första matchen mot AIK och då trodde nog alla att det här skulle bli tufft. Sedan vann vi och vann igen och efter det rullade allt bara på. Det var en grym start för ett lag som kom från division 1 och som ingen trodde på.

Rattfylleskandalen innefattade inte bara Pettersson, utan även Victor Öhman. Efteråt meddelade Västervik att Öhman skulle bli kvar medan Pettersson, enligt klubben, valde att lämna föreningen.
– Jag vill inte gå in på alla detaljer där, men det kanske inte är hela sanningen. Men jag får stå mitt kast så vi kan väl säga att det var en överenskommelse.

Alexander Pettersson återvände då hem till Skärgården som spelade i division 3, något som var en annorlunda upplevelse.
– Det var jäkligt speciellt måste jag säga (skratt). Det är alltid roligt att komma hem och spela, men det var framför allt svårt. Det kunde komma killar farande där det aldrig skulle göra det på matcherna jag var van med. Det var lite grötigt, men det var roligt och jag fick göra lite poäng igen.

Med tanke på vad som hade hänt förra säsongen var det fick du en stämpel på dig då du skulle jaga en ny klubb?
– Stämpel och stämpel. Det där var nog inget som jag tänkte på. Jag har dessutom bara pratat med Vita Hästen i Hockeyallsvenskan. Sedan var det några division 1-klubbar som visade intresse.
– Jag började snacka med Jonas (Johnson, tränaren) ganska tidigt efter att förra säsongen tog slut. Efter det hade vi kontakt under en längre period. I slutändan hamnade jag här och det är jag väldigt tacksam att jag fick den här chansen. Nu vill jag bara visa att det är här jag ska vara.

SPELADE MED TRÄNARENS SÖNER

Jonas Johnson kände dessutom Alexander Pettersson ganska väl sedan tidigare.
– Jag hade Jonas under juniortiden i Frölunda. Dessutom har jag spelat med båda hans söner (Jonathan och Andreas) och umgåtts lite privat med dom.
– Sedan tycker jag också att Jonas är en riktigt bra tränare. Han är väldigt hockeykunnig och smart.

Så här långt har Alexander Pettersson svarat för två mål och totalt tre poäng på nio matcher med Vita Hästen den här säsongen.
– Jag är faktiskt nöjd och har haft en himla bra start. Jag har kommit in i laget bra och fått förtroende av Jonas och ”Grizzly” (Fredrik Eriksson). Jag är nöjd än så länge även om allt kan bli bättre.
– Jag spelat med (Simon) Mitman och (Mattias) Kalin oftast. Alla tre jobbar hårt och då uppstår lägena också. Sedan gäller det att trycka dit pucken.

Hur är det att spela i samma kedja som Simon Mitman, han pratar väl med allt och alla?
– Nu känner jag Simon redan från tiden i Västervik. Det är roligt och man kan få sig ett garv då och då avslutar Alexander Pettersson med ett skratt.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten