Sök
FÅTT ETT MENTALT LYFT. Jesper Bratt lyfter fram mentale coachen Andy Swärd som en anledning till att han lyft sig.
Nyheter

Efter sensationella NHL-platsen – nu hyllar Bratt sin mentala coach: ”Känt mig extremt bekväm”

Jesper Bratt visste att han hade potentialen att få ett stort genombrott. Han visste bara inte hur han skulle kunna bli den bästa versionen av sig själv varje dag. Mötet med den mentale coachen Andy Swärd ändrade på det. Nu går 19-åringen mot en NHL-debut på lördag.
– Det har gjort att jag känt mig extremt bekväm varje gång jag gått ut på isen, säger Bratt till hockeysverige.se om samarbetet med Swärd.

Det var inte många som på förhand trodde att 19-årige Jesper Bratt skulle ta en plats i New Jersey Devils. Men på lördag kväll får han med största sannolikhet chansen att debutera då hans Devils möter Colorado hemma i en match som direktsänds av SVT.

Trots att han inte har gjort sig något större namn hemma i Sverige har Bratt själv hela tiden haft siktet inställt på NHL redan nu.
– Jag åkte över med visionen att ta en plats i NHL. Jag har haft en riktigt bra sommar där jag haft en grymt bra fysträning med hjälp av Andreas Öhgren. Det funkade jättebra, säger Jesper Bratt till hockeysverige.se och fortsätter:
– Sedan har jag fått jättebra stöd hemifrån familj, nära, kära, agent (Joakim Persson) och så där. Dessutom har jag fått extremt mycket hjälp av Andy Swärd. Jag hade nog aldrig spelat här utan hans hjälp med den mentala biten.
– Jag kom hit extremt bra förberedd till rookieturneringen och träningslägret. Jag har egentligen bara kört på varje dag och försökt visa för alla tränare och spelare att jag är här för att kriga om en plats och det har gått bra den här gången.

”EN PERSON SOM KUNDE HJÄLPA MIG EXTREMT MYCKET”

Mentale coachen Andy Swärd i Malmö jobbar med flera framstående hockeyspelare, bland annat målvakter som Oscar Alsenfelt, Cristopher Nilstorp, Joel Lassinantti och Markus Svensson. Samarbetet har gett Bratt en extra boost på isen.
– Vi har jobbat mycket med att just vara förberedd och veta vad jag ska göra varje dag då jag går ut på isen, framför allt vara säker på vad jag ska göra. Det har gjort att jag känt mig extremt bekväm varje gång jag gått ut på isen. Jag har varit väldigt fokuserad på vad jag ska göra och det har hjälpt mig sjukt mycket.

Är det här ett samarbete ni båda inledde i somras eller har ni jobbat med varandra tidigare?
– Det här är en ny grej. Jag började jobba med honom efter säsongen med AIK eftersom jag inte riktigt visste hur jag skulle prestera på topp varje dag.
– Jag kände att han var en person som kunde hjälpa mig extremt mycket. Min agent fixade så att jag kunde få komma i kontakt med honom och efter det har vi haft väldigt goda samtal vilket har varit en fantastisk hjälp för mig.
– Min agent och jag har egentligen alltid satt upp en långsiktig plan för mig och som vi har jobbat efter. En plan som jag har känt mig bekväm med. Att det nu visat sig gått så här bra så snabbt trodde vi kanske inte för tre, fyra år sedan, men det är sjukt kul att få vara här i alla fall.


Foto: Vincent Ethier/Icon Sportswire

”ALLA VAR SKITGLADA FÖR MIN SKULL”

Har du hunnit komma in i vardagen vid sidan av hockeyn?
– Nu har jag bott på hotell mest så det har inte blivit att jag lärt mig leva i vardagen så mycket här ännu. Nu flyttar jag till en lägenhet om några dagar och det ska bli riktigt skönt.
– När det gäller att komma in i laget och allt det där så har alla varit fantastiska och tagit hand om mig på ett jättebra sätt. Dom har sett till att jag följt med ut på middagar så jag inte bara skulle sitta inne på hotellet. Alla var skitglada för min skull då det kom ut att jag hade tagit en plats i laget och alla tyckte att jag hade förtjänat den. Dom är verkligen duktiga på att hjälpa mig in i laget och att skapa en bra lagkänsla.

Förra säsongen spelade du i Hockeyallsvenskan med AIK och nu inleder du årets säsong med NHL-spel, hur ser du på den här snabba resan?
– Det har gått fort, absolut. Jag tror mitt problem i AIK var att jag hade en väldigt bra potential, men jag visste inte hur jag skulle få ut hundra procent av mig själv. Det är också därför, tror jag, att jag fått en så extrem skjuts när jag nu vet hur jag ska göra för att alltid spela den bästa hockeyn jag bara kan varje dag. Det är något som jag nu har lärt mig.
– Självklart har det ändå varit ett stort steg att ta från Hockeyallsvenskan till NHL. Men det är något som jag just nu känner mig bekväm med. Nu är jag här borta och kan inte tänka så mycket på Hockeyallsvenskan.

Vad har coacherna sagt att dom vill se från dig i premiären och under säsongen?
– Dom vill bara att jag ska fortsätta visa och köra på som jag har gjort. Coacherna har gillat min kreativitet, skicklighet och fart. Det som dom nog ändå har gillat mest är min tävlingsinstinkt, att jag alltid vill vinna.
– Jag tror inte coacherna vill att jag ska ändra på någonting utan bara gå ut och visa precis på samma sätt som jag gjort på försäsongen, visa att jag vill behålla min plats hela säsongen.

Det här med tävlingsinstinkten, är det bland annat här Andy Swärd varit till stor hjälp?
– Ja, det har han absolut. Det här är också något som jag och Jocke har jobbat mycket med. Det har kommit fram lite mer nu då jag kände att jag kunde komma över hit och fajtas om en plats i NHL. Då växte nog hornen lite extra på mig, att jag skulle ta en plats i laget och att jag inte bara var här för att lära eller något sådant. Jag ville ta en plats i laget och det fanns inget annat i mitt huvud i alla fall.


Foto: Eric Bolte-USA TODAY Sports

MAMMA OCH PAPPA SER PREMIÄREN PÅ LÖRDAG

På lördag premiärspelar New Jersey, något som Jesper Bratt ser fram mycket emot.
– Det ska bli så jäkla kul. Mamma och pappa kommer över och att få dela den här NHL-debuten med dom kommer vara fantastiskt.
– Jag ser verkligen fram emot matchen och jag känner mig redo samtidigt som det ska bli riktigt kul att säsongen startar nu.

Jesper Bratts bästa kompis hemifrån Trångsund är Linköpings Fredrik Karlström, som för övrigt är draftad av Dallas. Dom båda har fortsatt en nära kontakt trots att Bratt nu tagit klivet över till NHL.
– Vi har haft kontakt lite då och då. Jag följer AIK:s matcher men även hans matcher. Jag kollar även hur det går för Michael Lindqvist i Färjestad. Det är alltid kul att följa hur det går för mina gamla lagkompisar.
– När jag pratade med ”Karla” var han jätteglad för min skull och gratulerade. Vi har fortfarande en väldigt bra kontakt.

Om du inte blir kvar i New Jersey efter inledningen av säsongen väljer du då helst spel i AHL, juniorligan OHL med London Knights eller ta ytterligare en säsong i Sverige?
– Det får vi se. Jag har inte tänkt någonting eller lagt fokus på att bli nedskickad. Mitt fokus är på att vara här och göra så bra matcher som möjligt och träna på en så bra nivå jag kan varje dag.
– Jag är här för att stanna. Om sedan väl situationen uppstår får vi se. Det är lite upp till hur New Jersey ser på det och jag har London som alternativ.

Du kom inte med till JVM förra säsongen, finns det en förhoppning att få komma med dit den här säsongen?
– Jo, såklart. Att få dra på sig landslagströjan och spela ett Junior-VM är en dröm för alla svenska spelare. Om jag skulle ta en plats i NHL och får vara kvar där så är det upp tränarna att bestämma. Vi får se, men just nu har jag inte fokuserat på JVM. Det är något som får komma lite senare när vi vet hur allt blir, avslutar Jesper Bratt.  

BODIN: Jesper Bratt – en unik solskenshistoria som saknar motstycke

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten