Sök
T.J. Oshie, Aleksandr Ovetjkin, Nicklas Bäckström.
Washington

WASHINGTON: Försvagade – men för bra för att räkna bort

Förra säsongens superlag lyckades inte motsvara de högt ställda förväntningarna utan gav i stället belackarna ytterligare anledning till hån och skadeglädje. Nu är Washingtons bästa vinstchans borta – men att räkna bort dem vore dumt. Det här är ett lag som alltjämt bör vara ett av ligans allra bästa.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Tyler Graovac, fw, Minnesota, Devante Smith-Pelly, fw, New Jersey, Alex Chiasson, fw, Calgary
Förluster: Marcus Johansson, fw, New Jersey, Nate Schmidt, b, Vegas, Karl Alzner, b, Montréal, Justin Williams, fw, Carolina, Daniel Winnik, fw, Minnesota, Kevin Shattenkirk, b, New Jersey

S9

S1ALEKSANDR OVETJKIN
En föredetting som bara kommer fortsätta dala i produktion, eller en målskytt i absolut världsklass? Den här säsongen kommer berätta mycket om hur vi kommer se Alex Ovetjkin som spelare de kommande åren. Han är 32 år, så ett tapp i målskyttet är bara naturligt, men med tanke på Washingtons övriga tapp skulle man nog gärna se att han studsar upp något från de 33 han sköt förra säsongen. Tycks inte heller få spela med Nicklas Bäckström den här säsongen. Kommer det påverka produktionen?

S2BRADEN HOLTBY
Har etablerat sig som en av världens fem bästa målvakter och är en solklar kandidat till Vezina Trophy igen. Är oerhört stabil och kommer förmodligen få jobba lite mer än normalt i kassen med tanke på att Capitals, åtminstone på pappret, är något försvagade på backsidan. Det lär han dock klara av utan större bekymmer. När allt kommer omkring är det inte Braden Holtby det varit fel på vid lagets ständiga slutspelsmisslyckanden.

S3JEVGENIJ KUZNETSOV
Precis som med landsmannen Ovetjkin finns det en väldigt relevant fråga att ställa kring Jevgenij Kuznetsov. Är han en väldigt bra NHL-center, som han var förra säsongen, eller är han världens bästa spelfördelare, som han var säsongen dessförinnan? Han måste nästan vara det senare. Washington investerade enorma pengar, 7,8 miljoner dollar fram till 2025 (!) och en Kuznetsov som ligger och skvalpar kring 60 poäng är inte bra nog. Han måste upp kring de 80 han låg på säsongen innan. Men det borde han kunna göra.

S4T.J. OSHIE
På tal om att investera enorma pengar. Hur tänkte Washington när de gav 30-årige T.J. Oshie ett åttaårskontrakt i somras? Han är fortfarande väldigt nyttig, men det där är ett kontrakt som kommer stå dem dyrt om bara ett par år. Förra säsongen var han stundtals väldigt bra, och hans 33 mål var nytt personbästa. Han lär inte bli speciellt mycket sämre till den här säsongen.
S6
Lagets poängkung: 
NICKLAS BÄCKSTRÖM
Han kan få konkurrens om Jevgenij Kuznetsov gör en riktigt bra säsong, men ursprungstipset måste ändå vara spelgeniet från Valbo. Nicklas Bäckström gör aldrig en dålig säsong, är i princip aldrig inne i en formsvacka, och slutade förra säsongen fyra i hela NHL:s poängliga. Höjde sig sedan ytterligare ett snäpp i slutspelet där han stundtals var majestätisk. Washington blir mer och mer Nicklas Bäckströms lag. Det är han som sätter tonen för resten.

S5JAKUB VRÁNA
Nu är det till sist dags för det tidigare superlöftet att ta en ordinarie plats i detta Washington. 21-åringen, med ett förflutet i Linköping, har stått på tillväxt i AHL under ett par år och har gjort det bra där. Fick förra säsongen chansen i NHL och gjorde det helt okej, men nu ställs det andra krav på tjecken. Nu räcker inte ”helt okej” längre. Nu ska han vara en av de spelarna som levererar för Washington. Har han den mentala styrkan? Har han den fysiska styrkan? Det ska bli spännande att följa Jakub Vránas utveckling.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Förra säsongen var tvivelsutan den bästa chansen för Washington att vinna Stanley Cup. Man hade redan inför säsongen ett lag som såg oslagbart ut, och när man dessutom lade beslag på Kevin Shattenkirk såg laget än mer skräckinjagande ut. Men det gick som det alltid gjorde. Nu har man tappat en del bärande spelare som Karl Alzner, Nate Schmidt, Marcus Johansson och Justin Williams, vilket gör att det är ett något mer svårbedömt Washington som beträder isen. För första gången på ett årtionde kommer man nu behöva lita till att rookies eller andra jokrar kan ta kliv och klara av att ta viktiga roller. Christian Djoos kan vara en sån, Jakub Vrána är en annan. Men trots tappen har Washington fortfarande ett av ligans bästa lag på pappret. Det går liksom inte att komma ifrån. De är dock inte lika stora favoriter som de tidigare varit i Metropolitan Division och de lär kanske inte ens vara favoriter om de går in i en ny slutspelsserie mot Pittsburgh Penguins. Kanske är det precis vad som behövs för att det här laget ska gå långt? Även om spelartruppen är försvagad finns fortfarande en av världens bästa målvakter, en bra backsida och en spets framåt som få andra lag saknar. Kan de dessutom få sin ryska duo, Aleksandr Ovetjkin och Jevgenij Kuznetsov, att studsa tillbaka efter en oväntat svag säsong kommer Washington återigen vara ligans mest fruktade lag. Men kanske är det precis det värsta som kan hända. Då kommer man återigen tvingas gå in i ett slutspel som den stora favoriten. Och då kan vi bara anta att det blir respass efter en ny slutspelsserie mot Pittsburgh.

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
31) Philipp Grubauer
70) Braden Holtby

BACKAR:
2) Matt Niskanen
4) Taylor Chorney
9)  Dmitri Orlov
44) Brooks Orpik
74)  John Carlson

FORWARDS:
8)  Aleksandr Ovetjkin
10) Brett Connolly
13) Jakub Vrána
19)  Nicklas Bäckström
20) Lars Eller
25) Devante Smith-Pelly
43) Tom Wilson
65) André Burakovsky
77) T.J. Oshie
83)  Jay Beagle
91) Tyler Graovac
9
2) Yevgeni Kuznetsov
xx) Alex Chiasson

COACH: 
Barry Trotz (coach sedan 2014)

Idag 15:15
Frölunda Indians - IF Malmö Redhawks
1 1.74
X 4.50
2 4.35
Idag 15:15
Linköping HC - Färjestads BK
1 3.15
X 4.40
2 2.05
Idag 15:15
Rögle BK - HV 71
1 1.83
X 4.45
2 3.85
Idag 15:15
Timrå IK - HC Vita Hästen
1 1.91
X 3.95
2 3.50
Idag 18:00
Djurgårdens IF - Örebro HK
1 2.05
X 4.25
2 3.30
Idag 18:00
Brynäs IF - Luleå HF
1 2.95
X 4.05
2 2.25
Idag 18:00
Växjö Lakers HC - Leksands IF
1 1.65
X 4.75
2 4.70
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten