Johan Alcén fick jubla.
SHL

På väg mot ny förlust – då bjöd Brynäs på sen vändning

ANNONS

Såväl Rögle som Brynäs lyckades bryta sina förlustsviter idag. Brynäs såg dock länge ut att tvingas inkassera ett femte nederlag i rad. Det krävdes två sena mål för att säkra segern.

Brynäs har tagit sin första vinst sedan SHL drog igång. Efter en stentuff fajt mot Örebro idag fick Roger Melin ta sin första vinst med laget sedan han återvände till klubben efter 15 år på annat håll.

Det var dock Örebro som inledde vassast och också tog ledningen i den första perioden. Jere Sallinen hittade Sakari Manninen med en delikat framspelning, och Manninen lyckades överlista Felix Sandström i Brynäskassen.

Det såg ut som att det skulle bli en finsk eftermiddag i Örebro. Två finländare låg bakom öppningsmålet och i hemmakssen imponerade Eero Kilpeläinen på nytt. Trots en massiv Brynäspress i slutperioden höll han tätt länge och väl. Men till sist kom målet. Efter en kontring hamnade pucken hos Johan Alcén, och han kunde dunka in kvitteringen med knappt sex minuter kvar av den tredje perioden.

Brynäs fortsatte sin intensiva press även efter Alcéns fullträff och kunde till sist avgöra. Ryan Gunderson kastade ned en puck på mål och Kevin Clark kunde elegant styra in sin andra fullträff för säsongen. Förra säsongens skyttekung blev stor matchvinnare för Brynäs  i kväll.

Trots vinsten är Brynäs kvar under kvalstrecket på sämre målskytt än just Örebro.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL