Johan Alcén fick jubla.
SHL

På väg mot ny förlust – då bjöd Brynäs på sen vändning

ANNONS

Såväl Rögle som Brynäs lyckades bryta sina förlustsviter idag. Brynäs såg dock länge ut att tvingas inkassera ett femte nederlag i rad. Det krävdes två sena mål för att säkra segern.

Brynäs har tagit sin första vinst sedan SHL drog igång. Efter en stentuff fajt mot Örebro idag fick Roger Melin ta sin första vinst med laget sedan han återvände till klubben efter 15 år på annat håll.

Det var dock Örebro som inledde vassast och också tog ledningen i den första perioden. Jere Sallinen hittade Sakari Manninen med en delikat framspelning, och Manninen lyckades överlista Felix Sandström i Brynäskassen.

Det såg ut som att det skulle bli en finsk eftermiddag i Örebro. Två finländare låg bakom öppningsmålet och i hemmakssen imponerade Eero Kilpeläinen på nytt. Trots en massiv Brynäspress i slutperioden höll han tätt länge och väl. Men till sist kom målet. Efter en kontring hamnade pucken hos Johan Alcén, och han kunde dunka in kvitteringen med knappt sex minuter kvar av den tredje perioden.

Brynäs fortsatte sin intensiva press även efter Alcéns fullträff och kunde till sist avgöra. Ryan Gunderson kastade ned en puck på mål och Kevin Clark kunde elegant styra in sin andra fullträff för säsongen. Förra säsongens skyttekung blev stor matchvinnare för Brynäs  i kväll.

Trots vinsten är Brynäs kvar under kvalstrecket på sämre målskytt än just Örebro.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL