Martin Thörnberg.
SHL

HV-kaptenen firade 500 med att bli matchvinnare: ”Hade jag inte koll på”

ANNONS

500:e matchen i SHL. Då klev Martin Thörnberg fram och sköt säsongens första mål och tillika det enda i bortamötet med Karlskrona.
– Det hade jag inte koll på, erkänner Thörnberg apropå sitt jubileum.

Martin Thörnberg var HV71:s målkung med sina 17 fullträffar. Den här säsongen lämnade han isen mållös i sina fem första matcher, men på lördagen bröt han sviten med bästa möjliga tajming. I sin 500:e SHL-match bröt han sin mållösa svit genom att skjuta matchens enda mål när Karlskrona besegrades på bortais.
– Det hade jag inte koll på, erkänner Thörnberg för C More.
– Men det är Inte speciellt viktigt. Den här matchen är lika rolig som den första.

Målet kom med elva sekunder kvar av den andra perioden där Thörnberg fick in pucken bakom KHK:s målvakt Henrik Lundberg efter en retur som han själv skapat.

”JAG ÄR EN SPELARE SOM SKA PRODUCERA”

– Det är ett klassiskt hockeymål. Vi får in den på mål, har trafik och jag får till en styrning som ställer dem lite där, säger matchvinnaren som var glad att äntligen få in första målet för säsongen.
– Det är såklart viktigt. Jag är en spelare som ska producera.

Linus Söderström i kassen passade på att hålla sin andra raka nolla. Han stoppade 26 skott och bygger vidare på fjolårets succé.
– Det är skönt att vi har fått till ett bra defensivt spel efter att ha haft det tufft på försäsongen. Det är kul att spela målvakt i HV för man ser hur alla kuggar i backchecken, säger Söderström vars HV toppar SHL-tabellen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL