Tilda Antonsson.
SDHL

SDHL-backen tillbaka efter huvudskadorna: ”Det var vissa gånger som jag inte ens visste vad jag hette”

Inom loppet av ett år drabbades Tilda Antonsson av tre hjärnskakningar. SDHL-backen berättar nu för hockeysverige.se om den tuffa vägen tillbaka efter smällarna som förändrade hennes liv – och riskerna hon tagit genom att fortsätta karriären i Göteborgs HC.
– Jag vill inte tänka så mycket på det. Då blir jag istället rädd på isen och då kan det komma en smäll på grund av att jag är rädd, säger Antonsson.

GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE)
Göteborgs HC har haft en tuff inledning på lagets första säsong i SDHL. Efter nio matcher har laget 16-50 i målskillnad och noll poäng. En av lagets nyttigaste spelare så här långt har varit den tidigare Sundsvallsspelaren Tilda Antonsson. Men resan tillbaka till högsta serien har inte varit spikrak för henne.
– Tiden i Sundsvall var kul. Vi var nykomlingar där också. Visst hade vi tufft första helgen här i Göteborg, men i Sundsvall kunde vi mitt under säsongen förlora matcher med 10-0. Det känns mer jämt här än vad det gjorde då, säger Tilda Antonsson till hockeysverige.se och fortsätter:
– Det var ändå en stor skillnad att komma från Skåre (idag: Färjestad) till Sundsvall eftersom alla ville mera och bli bättre hela tiden. Det var inte riktigt samma sak i Skåre. Klart att även dom ville bli bättre, men inte på den nivån.

Efter en säsong i Sundsvall väljer Tilda Antonsson att återvända hem till Värmland för spel med Färjestad.
– Jag ville komma närmare hem för familjens skull. Det var ändå sex timmar i bil enkel resa och pappa hade fått lite hjärtproblem. Leksand hade funkat eftersom det bara är tre timmar, alltså en halvering. Samtidigt startade Färjestad upp. ”Clerra” (Clarence Magnusson), en riktig eldsjäl, han fixade så jag kom hem till Färjestad istället.

Det blir bara tio matcher i Färjestad säsongen 2014/15. Anledningen till det var skadeproblem.
– Ja, jag var skadad mycket, två hjärnskakningar. Första hjärnskakningen fick jag den 27 september. Jag vilade en vecka, gjorde comeback mot samma lag och fick en ny hjärnskakning i samma period och minut som den första. Då blev det vila sex veckor. Jag kom tillbaka, men gav mig i början av kvalet på grund av hjärnskakningarna.
– I början tyckte jag ändå att jag mådde hyfsat bra. Sedan var jag och min bästa kompis, Caroline Siik, på Summerburst här i Göteborg. Jag hade inte känt något speciellt mer än att jag blev lite tröttare än vanligt. På festivalen svimmade jag. Det var förmodligen för mycket ljud, ljus och folk, allt gjorde att det blev för mycket för hjärnan.
– Jag sa till ”Carro”, eftersom allt började flimra, att nu svimmar jag. Hon fick ändå tag i mig och lade mig ner.


Foto: Bildbyrån/Mathias Bergeld

”HAN TYCKTE BARA JAG VAR LAT NÄR JAG LÅG OCH SOV”

Trots att Tilda Antonsson svimmat på festivalen fortsatte hon att leva ett ganska vanligt liv.
– Jag trodde att det var en slump att jag hade svimmat. Sedan var vi på en festival i Karlstad. Samma sak hände då också, att jag svimmade då vi skulle gå hem. Jag slog i huvudet i asfalten och fick en ny hjärnskakning. Med andra ord fick jag tre hjärnskakningar på mindre än ett år.
– Efter den sista av dom tre var det vissa morgnar jag inte ens kom upp ur sängen och ibland gick jag runt som en jäkla grottmänniska. Jag kunde ligga i soffan, ta det hyfsat lugnt och sedan sa det bara ”bang” så fick jag världens huvudvärk. Då var det bara att lägga sig och jag sov jättemycket under den här tiden.

Kunde du jobba?
– Första tiden var jag sjukskriven 50 procent. Men jag hade ingen fast anställning utan jobbade bara extra på olika ställen. Det tror jag inte gjorde saken bättre eftersom jag blev så stressad över att jag kanske inte kommer upp ur sängen och behöver ringa chefen och säga att det var lite kämpigt just den dagen.
– Egentligen skulle jag nog varit sjukskriven 100 procent och det var vissa gånger som jag inte ens visste vad jag hette då jag gick från jobbet eller att jag inte kom upp för trappan till lunchrummet och sådana grejer. Jag är en sådan jäkla vinnarskalle och ville verkligen inte att sådana saker skulle få ta över.

Hur tog familjen det här?
– Just då bodde jag med före detta pojkvännen i Karlstad, men jag mådde helt åt helsicke ibland. Samtidigt tror jag inte att han förstod hur det var. Han tyckte bara jag var lat när jag låg och sov. Jag tror inte heller riktigt att mamma och pappa förstod i början. 

HADE SAMMA LÄKARE SOM SANNY LINDSTRÖM

Det blev knappt något spel alls för Tilda Antonsson förra säsongen, bara några strömatcher med BIK Karlskoga/Filipstad i Division 2.
– Jag hade samma läkare som Sanny Lindström och dom här som har haft samma problem som jag. Jag gjorde magnetröntgen, gjorde alla tester och gick hos en psykolog. Vid den här tiden förra året fick jag göra väldigt mycket tester eftersom jag hade problem med närminnet. Jag glömde saker hela tiden.
– Den läkaren jag hade hon sa till mig att jag inte får spela hockey något mer, så jag var utdömd. Då trissade den här tävlingsmänniskan igång i mig ”Jag ska bevisa att jag kan komma tillbaka”. 
– Det tog ett år innan jag kunde börja träna ordentligt. Jag började träna lite lätt och tyckte att jag mådde bra även om jag hade hjärntrötthet enligt psykologen. Han pratade då med min chef på Intersport ”Hon kanske behöver gå in fem minuter om hon känner sig trött” så han var medveten om varför jag gjorde det, att jag behövde sitta i ett mörkt rum för att sedan komma tillbaka. Nu var det bara en eller två gånger som jag behövde sätta mig på chefens kontor, stänga dörren och släcka lampan för att försöka komma till liv igen.
– Förra säsongen spelade jag sedan med amatörerna hemma i Kristinehamn. Det var allt från sådana som aldrig spelat hockey förut till gamla avdankade hockeyspelare. Det kändes ändå ganska bra och det var jättekul. Då fick jag upp glädjen igen och när jag såg att Göteborg tog platsen från Sundsvall så tänkte jag ”Jag kanske ska försöka”.

Sagt och gjort så blev det ett försök att ta plats i SDHL för Antonsson.
– Göteborg har ett bra upplägg där du kan spela i Division 1 om du inte platsar i SDHL. Vi tog kontakt med Göteborg så jag började träna ordentligt i juni, mer seriös träning mer än att bara åka runt och ”lajja” lite en timme en eller två gånger i veckan.


Foto: Ronnie Rönnkvist

”DET KÄNNER JAG MIG STRESSAD SOM FAN ÖVER”

Hur mår du idag?
– Jag mår faktiskt bra, säger Göteborgsbacken med ett stort leende.
– Jag vet att jag har hjärntrötthet och hur jag ska hantera det på rätt sätt.

Är du inte rädd för att få flera smällar i huvudet, det kan ju stänga karriären och ge dig ännu tuffare sviter att få leva med resten av livet?
– Klart att det kan vara så, men jag vill inte tänka så mycket på det. Då blir jag istället rädd på isen och då kan det komma en smäll på grund av att jag är rädd.
– Självklart tänker jag mig för en eller två gånger så jag inte kommer in lågt in mot sargen eftersom det då kan komma någon bakifrån och trycka till. Skulle jag ha tänket att jag blir rädd så kan det bli farligare.

Du började träna i juni, hur lång efter är du dom andra i laget?
– Det känner jag mig stressad som fan över, men samtidigt får jag inte heller chocka kroppen. Då kan jag gå sönder istället så jag får ta det stegvis.
– Klart att jag ligger några hack efter med kondition och styrka, men hjärnan är inte 100 procent på grund av tröttheten. Det är kanske där jag tappar mest plus att jag inte har styrkan helt hundra ännu heller. Jag är i alla fall hyfsat ikapp idag.
– Sedan ligger jag tio kilo under mot vad jag gjorde i Sundsvall. Då vägde jag runt 67 kilo men idag är jag glad om jag ligger på 60 kilo.

”TYKCER INTE ATT VI GÖR BORT OSS”

Hänger du med bra på matcherna redan?
– Ja, det tycker jag. Hyfsat i alla fall (skratt). Det funkar, men sedan är det allt med tajming och sådant som ska tillbaka. Det är vad jag har mest svårt med.

Hur vill du sammanfatta Göteborgs inledning av SDHL?
– Jag tycker vi är med och inte att vi gör bort oss. Absolut inte med tanke på att vi har ett helt nytt lag. Jag tror att vi har fem spelare kvar från förra säsongen. Sedan är resten nya. Vi gör bra matcher och kämpar in i det sista.
– Visst, vi kanske kommer igång lite sent i matcherna men samtidigt håller vi ner siffrorna. Vi är så nära varje gång, men tar några matcher att komma in i det.

Hur tänkte du själv första matcherna då det började rassla till rejält bakåt?
– Det var inte kul, men samtidigt tror jag att det blev en chockstart för oss att börja med Modo, Modo, Luleå. Det är två lag som är väldigt spelskickliga. Matcherna därefter har vi ändå kommit upp och helgen efter hade vi Modo igen och då var det fyra mål. Visst, det är fyra för mycket, men det var inte sju mål. Idag mötte vi AIK (läs söndag) och då släppte vi bara till två mål, men det blev ändå en uddamålsförlust.
– Nu gäller det för oss att kämpa på, våga göra första målet och våga leda en match. Jag tror att det är vad vi har svårt med, vi vågar inte riktigt att föra matchen. När vi väl ligger under vågar vi spela vårt spel och då kommer vi nästan ikapp. Exempelvis förlorade vi mot Leksand med 8-6 men vi vann sista perioden med 5-1, avslutar Tilda Antonsson innan hon ska sammanstråla med några av amerikanskorna i laget på stan för lite mat efter matchen. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 25 november
18:00 Mora - Modo Hockeyallsvenskan
18:00 Björklöven - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Boston Bruins - Carolina Hurricanes NHL
19:00 HV 71 - Leksand SDHL
19:00 Västervik - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Almtuna Hockeyallsvenskan
20:00 Nashville Predators - Colorado Avalanche NHL
20:00 Chicago Blackhawks - Montreal Canadiens NHL
20:00 Minnesota Wild - Toronto Maple Leafs NHL
20:00 Washington Capitals - Calgary Flames NHL
20:30 BIK Karlskoga - Västerås Hockeyallsvenskan
21:00 Anaheim Ducks - Ottawa Senators NHL
23:30 Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins NHL
lördag 26 november
02:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
02:00 Detroit Red Wings - Arizona Coyotes NHL
02:00 Vegas Golden Knights - Seattle Kraken NHL
02:00 Tampa Bay Lightning - St Louis Blues NHL
02:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
02:30 Dallas Stars - Winnipeg Jets NHL
04:30 San Jose Sharks - Los Angeles Kings NHL
12:00 Linköping - Modo SDHL
13:00 Djurgården - Luleå SDHL
15:00 Almtuna - Västervik Hockeyallsvenskan
15:00 Vita Hästen - Östersund Hockeyallsvenskan
15:00 HV 71 - Leksand SDHL
15:15 Frölunda - Linköping SHL
15:15 Oskarshamn - Timrå SHL
15:30 AIK - SDE SDHL
18:00 Malmö - Växjö SHL
18:00 Skellefteå - Leksand SHL
18:00 Rögle - Luleå SHL
18:00 Färjestad - Örebro SHL
18:00 Brynäs - HV 71 SHL
18:00 Västerås - Djurgården Hockeyallsvenskan
18:00 Mora - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 New York Rangers - Edmonton Oilers NHL
19:45 Rapperswil - Zug National League
20:45 Modo - Björklöven Hockeyallsvenskan
22:00 Carolina Hurricanes - Calgary Flames NHL
00:30 Florida Panthers - St Louis Blues NHL
söndag 27 november
01:00 New Jersey Devils - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 New York Islanders - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Nashville Predators - Columbus Blue Jackets NHL
03:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Vancouver Canucks NHL
12:00 Linköping - Luleå SDHL
13:00 Djurgården - Modo SDHL
15:00 AIK - Södertälje Hockeyallsvenskan
18:00 Tingsryd - Kristianstad Hockeyallsvenskan
20:00 Minnesota Wild - Arizona Coyotes NHL
måndag 28 november
01:00 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
02:00 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
02:00 Anaheim Ducks - Seattle Kraken NHL
04:30 Los Angeles Kings - Ottawa Senators NHL
19:00 HV 71 - Modo SDHL
tisdag 29 november
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
01:00 Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Vegas Golden Knights NHL
02:00 St Louis Blues - Dallas Stars NHL
03:30 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
18:00 Växjö - Skellefteå SHL
19:00 Luleå - Frölunda SHL
19:00 Brynäs - Oskarshamn SHL
19:00 Leksand - Färjestad SHL
19:00 Linköping - Örebro SHL
19:00 HV 71 - Timrå SHL
19:00 Malmö - Rögle SHL
19:00 Djurgården - Mora Hockeyallsvenskan
19:45 Davos - Biel National League
onsdag 30 november
01:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes NHL
01:00 Montreal Canadiens - San Jose Sharks NHL
01:30 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
02:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
02:00 Nashville Predators - Anaheim Ducks NHL
03:00 Calgary Flames - Florida Panthers NHL
04:00 Vancouver Canucks - Washington Capitals NHL
04:30 Los Angeles Kings - Seattle Kraken NHL
19:00 Brynäs - AIK SDHL
19:00 Västervik - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Modo Hockeyallsvenskan
torsdag 01 december
01:00 Ottawa Senators - New York Rangers NHL
01:00 Detroit Red Wings - Buffalo Sabres NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - San Jose Sharks NHL
03:30 Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers NHL
19:00 Örebro - Växjö SHL
19:00 Linköping - Brynäs SHL
19:00 Timrå - Frölunda SHL
19:00 Oskarshamn - Malmö SHL
19:00 Rögle - Färjestad SHL
19:00 Leksand - HV 71 SHL
19:00 Skellefteå - Luleå SHL
fredag 02 december
01:00 New Jersey Devils - Nashville Predators NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Buffalo Sabres - Colorado Avalanche NHL
02:00 St Louis Blues - Carolina Hurricanes NHL
02:00 Minnesota Wild - Edmonton Oilers NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Calgary Flames - Montreal Canadiens NHL
04:00 Seattle Kraken - Washington Capitals NHL
04:00 Vancouver Canucks - Florida Panthers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Arizona Coyotes NHL
19:00 Kristianstad - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Brynäs - SDE SDHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten