Magnus Häggström är tillbaka i Modo.
Nyheter

”En dröm som går i uppfyllelse”

Säsongen 2010 fick han sitt genombrott i Modo. På den tiden spelade han med en viss Peter Forsberg och stod för en gedigen poängproduktion. Nu är Magnus Häggström tillbaka i klubben. Tillbaka i en helt annan roll. Klubben vill tillbaka till SHL och Örnsköldsvik-sonen har utsetts till lagkapten.
– Det är en jättestor ära, säger 30-åringen till hockeysverige.se.

KARLSKOGA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Han är född i Örnsköldsvik och fann tidigt en plats i Modo Hockey. Men under de senaste fem säsongerna har Magnus Häggström huserat i Skåne och framför allt Malmö Redhawks. Men från och med den här säsongen är han tillbaka där allt började.
– Det är jätteroligt att vara tillbaka i Modo. Det är verkligen hemma för mig.
– Jag har varit borta rätt länge nu härifrån och det är en härlig stämning och kul att vara tillbaka i staden. Det är en hockeystad med bra intresse.

Hur kommer det sig att du valde att flytta hem?
– Jag har tänkt ganska länge att det skulle vara kul att komma tillbaka. När jag väl fick chansen så tog jag den så snabbt som möjligt.

Många minns kanske Magnus Häggströms namn från SHL-säsongen 2010. En 21 år gammal Häggström gjorde då sin debutsäsong i den svenska högstaligan. Och det var inte vilken säsong som helst. Häggström fick sitt genombrott när han spelade i samma kedja som en viss Peter ”Foppa” Forsberg, och stod för 10 mål och totalt 18 poäng.
– Haha, ja, det var länge sedan.
– Det är ju helt sjukt egentligen. Jag förstod det kanske inte riktigt då. Men det är länge sedan som sagt, säger Häggström och drar på smilbanden igen.

”JAG VILL FÖREGÅ MED GOTT EXEMPEL OCH JOBBA HÅRT”

Mycket förändrats sedan Häggström säsong i Modo 2010. Det gäller inte bara klubben i sig utan även för Häggström personligen. Idag är han center och en helt annan spelare än vad han var under förra sejouren i klubben. Från en roll som ytterforward och målskytt har han under åren i Malmö istället utvecklats till en pålitlig och hårt jobbande spelare. Det är också exakt vad han ska bidra med i Modo.
– Jag vill föregå med ett gott exempel och jobba hårt, säger han om sin roll i laget.
– Vi har sagt att vi ska jobba hårt och som lagkapten måste man vara en ledare på den biten. Det är bara att ta på sig grejorna och köra.

Lagkapten var det ja. Magnus Häggström skrev inför säsongen på ett treårskontrakt med Modo och är dessutom utsedd till klubbens lagkapten.
– Det är en jättestor ära. Det är något jag kanske aldrig tänkt att jag skulle bli.
– Jag spelade i Modo som pojklagspelare men det är väl kanske inget man har tänkt på så. Men det är en dröm som går i uppfyllelse så det är väldigt roligt.

”SKA FÖRSÖKA GÖRA DET BÄSTA JAG KAN”

Kollar man på listan över tidigare lagkaptener i Modo Hockey är det inga dussinspelare.
– Det är klart att det är häftigt. Det finns några NHL-matcher bland de som har varit kaptener, ler han.
– Men jag ska försöka göra det bästa jag kan.

Målvakten Erik Hanses är en annan rutinerad spelare i Modos trupp den här säsongen. Han beskriver sin lagkapten på följande sätt.
– Magnus är en solid spelare, både på och utanför isen. Han kommer framför allt in med en rutin, stabilitet och ett hårt jobb.

”DEN PRESSEN FÅR MAN LEVA MED”

Efter uttåget från SHL 2016 är det en ny verklighet som råder i Örnsköldsvik-klubben. Men Häggström kan inte sticka under stol med att han känner en viss press med tanke på klubbens historik.
– Ja, det gör väl alla men det är bara att lägga det åt sidan. Det är hockey vi håller på med och den pressen får man leva med. Det har man gått med på när spelar på den här nivån.

Häggström lär aldrig få några NHL-matcher på sitt CV. Men kan han mycket väl hjälpa till att ta MODO tillbaka till finrummet i svensk hockey. Det är förmodligen något många förväntar sig. Men det krävs hårt jobb. Och det är precis vad Häggström kan bidra med.
– Ja drömmen är väl att gå upp igen. Men sen är det en lång väg dit. Det är en väldigt lång väg.

”VI HAR EN KOMPLETT GRUPP”

Han har gjort det förut. Nu ska han göra det igen. Häggström var med på Malmös resa tillbaka till SHL 2015.
– Det var en lång resa med Malmö också. Vi började i ungefär samma läge som vi är med Modo nu i år.
– Det är extremt mycket jobb men om man gör det på rätt sätt och siktar långsiktigt så kan det bli väldigt roligt.

Vad kan du ta med dig från erfarnheten att gå upp med Malmö till det här laget?
– Det är långsiktighet och tro på vad vi gör för någonting. Alla lag får svackor. Det kommer säkert vi få också.
– Men det är bara att tro på det vi gör och fortsätta spela som vi ska och då brukar det till slut ge resultat. Det gjorde det i Malmö och det hoppas jag att det gör här också

Hur känner du kring ert lag och hela gruppen?
– Jag tycker att vi har en komplett grupp som vi bara ska spela ihop lite mer så kan det bli väldigt bra.
– Vi har två riktigt bra målvakter, vi har bra backar, både defensiva och offensiva. Vi har en hel del målskyttar, så jag tycker att vi har ett ganska komplett lag. Men sedan gäller det att få ihop det också.

”DET ÄR I SLUTET VI SKA VARA SOM BÄST”

I skrivande stund har Modo spelat tre matcher av Hockeyallsvenskan 2017/18. Facit är tre segrar och serieledning. En hyfsad start för Häggström och kompani. Men hur mycket är en bortaseger (4-0) mot Karlskoga i september värd? Det vet man först på vårkanten.
– Jag tycker vi har fått ihop det, men man får inte ihop en grupp på några seriematcher utan det tar ett tag. Det är en lång lång process, påpekar han igen och tillägger.
– Det är i slutet vi ska vara som bäst.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten