Så här såg det ut den där kvällen för tre år sedan.
SHL

Jakob Lilja döms även i hovrätten – domen står fast

ANNONS

Domen mot Jakob Lilja står fast. På tisdagen meddelade hovrätten i Skåne och Blekinge att den crosschecking han delade ut mot Malmös back Jens Olsson 2015 att man fastställer tingsrättens dom utan ändringar.

Det var i mars 2015 som Jakob Lilja, då i Rögle, crosscheckade Malmös back Jens Olsson i nacken under ett Skånederby. För det fick Lilja en tio matcher lång avstängning, varav fyra av matcherna omvandlades till 12 000 kronor i böter.

Men det stannade inte där. Rättssystemet fick upp ögonen för incidenten, Lilja blev anmäld och testad i tingsrätten i Malmö. Där fick han en villkorlig dom för misshandel samt dagsböter. 24-åringen överklagade domen till hovrätten i Skåne och Blekinge. Men även hovrätten har nu alltså fastställt domen utan ändringar, uppger TT.

Jens OIsson fick inga men av smällen mot huvudet, utan spelade kort efter händelsen. Han har tidigare gått ut och tagit avstånd från rättsprocessen mot Lilja.

Jakob Lilja spelar numera i Linköping.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL