Justin Pogge.
SHL

Efter fiaskostarten – nu har Rögle värvat en ny målvakt: ”Ganska lik Lindbäck”

ANNONS

17 insläppta mål på tre SHL-matcher får Rögle att agera. I dag gjorde man klart med en ny målvakt i form av den tidigare Bik Karlskoga- och Färjestadkeepern Justin Pogge.
– Justin är ganska lik Anders Lindbäck som spelade hos oss i fjol. Han är stor, erfaren och bra med klubban, säger sportchefen Anders ”Masken” Carlsson.

Det har varit något av en mardrömsstart på årets SHL-säsong för Rögle. Under de tre första omgångarna har laget släppt in 17 mål och fått ordentligt med pisk av Malmö, Mora och Skellefteå.

För att försöka vända på skeppet väljer klubben att plocka in en ny målvakt. Det handlar om den NHL-meriterade kanadensaren Justin Pogge, 31, som har ett förflutet i både Bik Karlskoga och Färjestad. Pogge plockas in till en följd av att Rögle saknat sin tilltänkte förstakeeper, finländaren Ville Kolppanen, med en huvudskada under inledningen av säsongen och tvingats förlita sig på unge Emil Kruse, i fjol andrakeeper i allsvenska Bik Karlskoga under stora delar av säsongen.
– Först vill jag säga att ingen skugga ska falla över Emil Kruse, han var vår bäste spelare i premiären mot Malmö. Vi vinner och förlorar som ett lag och alla i omklädningsrummet har en del i det här, säger Anders ”Masken” Carlsson i ett pressmeddelande.

SKRIVIT KONTRAKT ÖVER HELA SÄSONGEN

Pogge kommer närmast från en säsong i KHL med Slovan Bratislava. Där gjorde han under fjolåret 23 matcher och hade en räddningsprocent på 90,3.
– Justin är ganska lik Anders Lindbäck som spelade hos oss i fjol. Han är stor, erfaren och bra med klubban, säger ”Masken”.

Kontraktet med målvakten är skrivet över hela säsongen, vilket innebär att Rögle kommer att ha tre målvakter att tillgå när Kolppanen är redo för comeback.
– I dagsläget så är det två målvakter som kan spela. När de blir tre så får vi ta det då, säger sportchefen.

På grund av pappersarbete Justin Pogge förväntas inte vara spelklar förrän till nästa vecka.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL