Sök
Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans Lag #1

SHL har äntligen kickat igång med flera underhållande möten. Vi har handplockat några av spelarna som har gjort ett starkt avtryck sedan den första omgången. Dessutom listar vi veckans hetaste händelser i Sveriges bästa hockeyliga.

Johannes Jönsson, Karlskrona

Har öppnat säsongen på bästa tänkbara sätt. Med en imponerande räddningsprocent på 96,49 toppar han just nu målvaktsligan. I matchen mot Skellefteå släppte han in endast två mål trots att motståndarna avlossade 28 skott. Och i mötet med Mora spikade han igen totalt i 3-0-segern.

Jesse Virtanen, Färjestad

Har varit en av spelarna som har lyft Färjestad till toppen av tabellen med sitt offensiva spel. 26-åringen har inlett sitt SHL-äventyr på bästa tänkbara sätt med ett mål och två passningspoäng. Värt att nämna är att han plockat poäng i alla tre matcher han hittills spelat. I mötena med Linköping och Frölunda plockade han upp två passningspoäng – och i matchen mot Skellefteå såg han till att fastställa slutresultatet till 5-2 när han skickade in säsongens första fullträff.

Carl-Johan Lerby, Malmö

20-åringen har fått en riktig smakstart på den här säsongen. Redan efter tre matcher har han tangerat sitt personbästa i antalet gjorda mål i SHL. Fixade det viktiga kvitteringsmålet mot Brynäs när Malmö vann med 5-1.

Joakim Lindström, Skellefteå

Är totalt outstanding när han kliver på isen. Har redan samlat ihop sju poäng på tre spelade matcher i form av tre mål och fyra assist. Såg själv till att skjuta hem tre poäng till Skellefteå med två mål mot Karlskrona. Hade sedan total lekstuga mot Rögle där han håvade in fyra poäng. Kommer utan tvekan att vara en av spelarna som slåss om poängligatiteln.

Michael Lindqvist, Färjestad

Är en betydligt mer komplett spelare i jämförelse med senaste gången han spelade i SHL. Har snabbt hittat sin roll i ett Färjestad som just nu har något stort på gång. Med två mål och två assist på tre spelade matcher kan det här mycket väl bli säsongen som Lindqvist får sitt stora genombrott.

Janne Pesonen, Växjö

Är en offensiv urkraft. Kan på egen hand vända matchbilder. Har plockats in av Växjö för att producera poäng – vilket han i allra största grad har gjort under serieinledningen. Står just nu på fem pinnar, varav två av dessa har varit mål. Stod för en imponerande insats i matchen mot Brynäs, där han skickade in den matchavgörande straffen.

Veckans

… jobbigaste inledning Med en målskillnad på hiskeliga -14 innebar det att Rögle slog nytt bottenrekord. I matchen mot Skellefteå, som Rögle till slut förlorade med 2-7, hängde inte alls hemmalaget med i svängarna. Framåt finns det positiva saker att ta med sig – men försvarsspelet och målvaktsspelet måste bli bättre om laget ska ta sig ur den tidiga formsvackan.

… tränarutbrott Robert Ohlsson var lagom nöjd med sina spelare under premiärmatchen mot HV71. Under en timeout röt han till rejält och sa bland annat att ”ingen jävel ska gömma sig” och ”ni måste vilja ha puck”. Direkt efter utskällningen kvitterade Djurgården till 2-2 genom Andreas Engqvist, men matchen vann HV71 till slut med 4-2.

… självmål Rasmus Asplund har fått en stark start på säsongen med två mål och två assist. Men i matchen mot Skellefteå lyckades han oturligt nog styra in pucken i eget mål med hjälp av sin skridsko. Trots den negativa insatsen kunde Asplund se på det med en avslappnad inställning: ”Synd att man inte får med det i statistiken”, skämtade han efter händelsen.

… släkten är värst Patrick Cehlin kommer från ett tufft fjolår. En hjärnskakning satte stopp för den 26-årige forwarden som missade stora delar av säsongen. I matchen mot sin tidigare klubb Djurgården klev han fram och visade att han är tillbaka på banan igen. Med sitt 1-0-mål, där han fick in pucken via köksvägen, samt fullträffen i straffläggningen var han en av spelarna som stack ut i mötet.

… känslostorm I Karlstad hade många svårt att hålla tillbaka tårarna när Rickard Wallins tröja hissades upp i taket. Huvudrollsinnehavaren var märkbart tagen och sa efter ceremonin att han var ”sjukt tacksam” för hyllningen. Vi själva bugar för en magisk karriär som har lämnat efter sig många underhållande hockeyminnen.

… rykte Enligt uppgifter till MrMadhawk ska Noah Welch vara klar för en comeback i Växjö Lakers. Den spelskicklige backen väcker härliga guldminnen till liv hos SHL-klubben, som gärna vill upprepa succén från säsongen 2014/2015. Trots att Welch hunnit fylla 35 år lär det finnas krut kvar i försvararen.

… målvaktsdebut I matchen mot Karlskrona fick Johan Mattsson, 25 år, göra SHL-debut mellan stolparna. Trots att han bara fick tretton skott på sig var det imponerande att han stängde igen butiken och inkasserade sin första nolla.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten