Erik Karlsson på väg till Dallas?
Ottawa

OTTAWA: Flyger så högt som Världens Bästa Karlsson tar dem

ANNONS

Erik Karlssons fantastiska slutspel tog Ottawa Senators ett övertidsmål från en Stanley Cup-final. I den kanadensiska huvudstaden hoppas man att fjolårets framgång var starten på något stort. Men det finns dessvärre en hel del som tyder på att det blir svårt att ens ta sig till slutspel. Om inte Karlsson kan trolla med knäna igen…

IN OCH UT 

Nyförvärv: Marcus Högberg, mv, Linköping, Danny Taylor, mv, Sibir Novosibirsk, Johnny Oduya, b, Chicago, Christian Jaros, b, Ottawa, Chris VandeVelde, fw, Philadelphia (tryout), Nate Thompson, fw, Anaheim, Colin White, fw, Boston College.
Förluster: Matt O’Connor, mv, Nashville, Marc Methot, b, Vegas, Jyrki Jokipakka, b, Washington (tryout), Tommy WIngels, fw, Chicago, Phil Varone, fw, Philadelphia, Viktor Stålberg, fw, Zug, Chris Kelly, fw, Edmonton (tryout). 

S9

S1Craig Anderson
Att Craig Anderson kunde prestera så pass bra hockey som han gjorde i fjol är bortom imponerande. När hustrun Nicholle drabbades av cancer lämnade Anderson laget vid ett par tillfällen för att stötta sin bättre hälft. När han var tillbaka i kassen var han strålande och gjorde en av karriärens bästa säsonger. Vid 36 års ålder går Anderson in på sin sista säsong på kontraktet och behöver ytterligare en stark säsong för att övertyga Ottawa om att förlänga det. Under karriären har veteranen varit en varannan-säsongs-spelare och följt upp bra säsonger med sämre insatser. Kan han hitta en bättre balans nu?

S2Kyle Turris
Det har tagit tid för Turris att närma sig att bli den där spelaren han spåddes bli när Arizona draftade honom som trea 2007. De senaste åren har han visat upp ett stabilt tvåvägsspel som fått honom att påminna om en slags ”Jonathan Toews light”. Bra i alla tre zonerna, men utan den där elitförmågan att producera. Kan Turris ändå ligger runt 25 mål och 60 poäng är det väldigt värdefullt för Senators, som har en ganska tunn offensiv bortsett från ett par självklara namn.

S3Mark Stone
Han har pendlat mellan 54 och 64 poäng de senaste tre säsongerna. 25 år gammal är känslan att Mark Stone skulle kunna pressa sig uppåt ytterligare ett snäpp och nå 30 mål. Hans mjuka handleder och stora kropp har blivit ett vasst vapen för Senators. Går in på sista året på sitt nuvarande kontrakt och har chansen att sätta rejäl press på Senators i en löneförhandling om han kan spela upp sig på nästa nivå.

S4Mike Hoffman
Var är Mike Hoffman på väg i karriären? Han har skjutit 27, 29 respektive 26 mål under de tre senaste säsongerna, men i fjol var det bara 13 av dem som kom i spel med lika många på isen samtidigt som antalet skottförsök började sjunka. Är det ett tecken på att hans effektivitet som spelare är på väg att försämras? Kanske. Samtidigt får han numera powerplay-tid på ett sätt han inte fått tidigare. 30 mål är ingen omöjlighet, men det blir intressant att se om fjolårets siffror är en trend, eller bara en blipp på radarn.

S6
Lagets poängkung: 
Erik Karlsson
Fyra säsonger på rad har Erik Karlsson kammat hem den interna poängligan – som back! Även om det finns en osäkerhet kring hans opererade fot inför den stundande säsongen är det mycket som talar för att han blir Ottwas poängkung för femte gången i följd. 27 år gammal har svensken spelat in sig i de absoluta toppskiktet av NHL-spelare och nämns numera i samma andetag som Sidney Crosby och Connor McDavid. Tar han Ottawa Senators till slutspel ännu en gång måste han anses vara en kandidat för Hart Trophy som ligans MVP och givetvis är han värd ytterligare en Norris Trophy, efter att ha blivit rånad på utmärkelsen som ligans bästa back två år på rad.

S5Thomas Chabot
I januari blev Chabot den första backen i turneringens historia att utses till JVM:s MVP. Den skicklige backen loggade enorma minuter på Kanadas blålinje och var ett offensivt hot i varje byte. Ottawa Senators kommer sannolikt att matcha in honom försiktigt i laget. Men med tanke på att bredden på backsidan inte är speciellt imponerande bakom Erik Karlsson finns det all anledning att tro att Chabot kommer att få chansen att växa ut till en fullskalig NHL-back redan i år. Känns som en potentiell utmanare till Calder Trophy som årets rookie, beroende på hur mycket förtroende coachen Guy Boucher vågar ge honom.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Ottawa Senators var laget som slog alla experter på fingrarna förra säsongen. Inte många hade ens trott att de skulle ta sig till slutspel, men under nye coachen Guy Bouchers ledning letade man sig ändå till en conferencefinal mot Pittsburgh Penguins. Ja, till och med till förlängningen i en sjunde och avgörande conferencefinal innan Chris Kunitz slutligen släckte hoppet för Sens Army. En hel del av framgången måste tillskrivas Erik Karlsson. Hans utomjordiska slutspelsinsats – på en skadad fot – gav Senators den där extra dimensionen man behövde för att överraska sig så långt som man gjorde.

Inför den här säsongen är förhoppningarna om ytterligare framgångar givetvis väldigt stora i Ottawa, men det finns en rad saker som pekar på att klubben får det svårt att upprepa fjolårssäsongens bragd. För det första går nämnde Karlsson in i säsongen skadad och även om han just klivit på is är det oklart hur pass lång tid han kommer att behöva på sig för att komma i speldugligt skick. Senators utan Karlsson känns spontant inte som ett speciellt starkt lag. Om han inte kan spela i inledningen kommer det att få stora konsekvenser. För det andra var Ottawa ett lag som hade marginalerna på sin sida i fjol. Man vann hemskt många jämna matcher med ett måls skillnad och var det enda laget som tog sig till slutspel med minus i målskillnaden. Vad spelar det för roll? En hel del. Att vinna jämna matcher är ingenting man kan sätta i system. Historiskt sett är det sådant som jämnar ut sig över tid och riskerar att slå tillbaka på laget redan den här säsongen.

En annan detalj som ger lite huvudbry när det kommer till Senators är coach Bouchers defensiva system. När han coachade Tampa Bay Lightning fick han en fin framgång i form av en conferencefinal under sin första säsong i klubben. Därefter missade man slutspel året därpå och även under lockoutsäsongen 2012/13, då han fick sparken. Blir det samma visa i Ottawa? Jag ser det inte som omöjligt, men skulle aldrig få för mig att avskriva ett lag som har Erik Karlsson i sin backuppsättning.


Craig Anderson. Foto: All Over Press

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
1) Mike Condon
30) Andrew Hammond
41) Craig Anderson

BACKAR:
2) Dion Phaneuf ”A”
5) Cody Ceci
6) Chris Wideman
29) Johnny Oduya
33) Fredrik Claesson
65) Erik Karlsson ”C”
72) Thomas Chabot
74) Mark Borowiecki

FORWARDS:
7) Kyle Turris ”A”
9) Bobby Ryan
10) Tom Pyatt
14) Alexandre Burrows
15) Zack Smith
16) Clarke MacArthur
17) Nate Thompson
18) Ryan Dzingel
19) Derrick Brassard
36) Colin White
44) Jean-Gabriel Pageau
61) Mark Stone
68) Mike Hoffman 
XX) Chris VandeVelde (tryout)

COACH: 
Guy Boucher (coach sedan 2016)

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 27 mars
15:00 Timrå - Örebro SHL
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - New York Islanders NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes NHL
01:00 Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Florida Panthers NHL
söndag 02 april
02:00 Chicago Blackhawks - New Jersey Devils NHL
03:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Minnesota Wild NHL
04:00 Seattle Kraken - Los Angeles Kings NHL
04:00 Arizona Coyotes - San Jose Sharks NHL
04:00 Edmonton Oilers - Anaheim Ducks NHL
19:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
21:30 St Louis Blues - Boston Bruins NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Ottawa Senators NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings NHL
01:00 Winnipeg Jets - New Jersey Devils NHL
måndag 03 april
02:00 Vancouver Canucks - Los Angeles Kings NHL
02:00 Calgary Flames - Anaheim Ducks NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten