Skellefteå körde över Rögle.
Skellefteå AIK

Kräftgången fortsätter för Rögle – har släppt in 17 mål på tre matcher: ”Det är för vekt”

ANNONS

Rögles mardröm fortsätter. När Skellefteå kom på besök under lördagen släppte laget in hela sju mål när bortalaget vann med 7-2. 
– Vi är inte redo från start. Det är alldeles för vekt, sa Ted Brithén till C More.

Det small direkt bakom Emil Kruse – som hoppade in mellan Rögles stolpar efter att målvakten Ville Kolppanen fått en puck i huvudet – redan under det första Skellefteå-anfallet. Oscar Möller rundade kassen och fick in 1-0 via köksvägen. Strax därefter styrde Henrik Hetta in 2-0 efter att Matt Anderson skickat iväg en projektil mot målet. Och av bara farten utökade Oscar Möller och Filip Berglund till 3-0 samt 4-0. För Berglund innebar fullträffen hans första mål i SHL-karriären.
– Jag vet inte vad som händer, sa Rögles Ted Brithén i periodpausen. Frustration. Vi måste snacka igenom detta.

LÄCKER STRAFF FRÅN LINDSTRÖM
Efter en chockartad första period fick Rögle en bra start på mittperioden. Juhamatti Aaltonen höll sig framme framför mål efter att Skellefteå-försvaret slarvat i sitt defensiva spel. Med mycket kyla satte han dit reduceringen för Rögle. Men det hjälpte inte att ge hans lag den energi som behövdes för att hålla undan när bortalaget anföll. Istället gjordes 5-1 av Jesper Olofsson via ett fräsigt handledsskott och 6-1 fixade Joakim Lindström efter en läcker straff.

I den tredje perioden fortsatte målkalaset i Ängelholm. 7-1 gjordes av 19-årige Tim Söderlund – och 7-2 skickade Kevin Gagné in efter ett fint passningsspel från Rögles sida som tvingade Skellefteå-målvakten Gustaf Lindvall till en svår sidoförflyttning. Det blev matchens sista mål.

”DET ÄR TUFFT – VI MÅSTE SPELA BÄTTRE”
– Vår bästa match. Vi skapar mycket mer. Vi är på väg uppåt. Men vi måste bli bättre defensivt, sa Rögles tränare Anders Eldebrink efter matchen.
– Det är tufft. Vi måste komma ut bättre. Måste få spela på ledning. Vi måste vara bättre runt eget mål.

Förlusten var Rögles tredje raka på lika många matcher och laget är redan nu fast förankrat i botten av SHL-tabellen. Värt att notera är att Rögles målskillnad på -14 är det sämsta resultatet efter tre matcher genom tiderna.

***

Malmö tvålade till Brynäs rejält på hemmaplan. 5-1 skrevs slutresultatet till efter mål av Carl-Johan Lerby, Erik Forssell, Lars Bryggman, Frederik Storm och Nichlas Hardt. Brynäs fullträff, som var matchens första, stod Kevin Clark för.

***

Växjö besegrade Örebro med 2-1 efter att Joel Persson och Martin Lundberg hittat nätmaskorna. Lundbergs mål kom i mittperioden några minuter efter Örebros kvittering, som gjordes av Christopher Mastomäki.

Den här artikeln handlar om: