Sök
Rickard Wallin fick sin tröja hissad i taket. …
SHL

Känslosamt när Färjestad hissade Rickard Wallins tröja: ”Jag är sjukt tacksam”

Det var över 20 år sedan Rickard Wallin kom till Färjestad BK. Sedan dess har det blivit fyra SM-guld och totalt 669 matcher i klubbens tröja. Nu är han även officiellt en av föreningens absolut största. Hockeysverige.se träffade en känslosam Wallin efter tröjhissningen i Karlstad.
– Ur min synvinkel kunde det inte ha blivit bättre, säger en märkbart rörd 37-åring. 

Håkan Loob, Tommy Samuelsson, Ulf Sterner, Jörgen Jönsson, Thomas Rundqvist, och Mathias Johansson. Färjestad har många stora profiler i klubbens historia. Nu kan vi även räkna in Rickard Wallin i denna exklusiva skara.
– Det känns svårt att ta in, säger en både glad och känslofylld Wallin till hockeysverige.se.
– Jag var jättenervös innan. Spänd, nervös. Man vet inte vad som väntar. Samtidigt står man i den där tunneln där man har stått nästan 700 gånger. Jag kom på mig själv med att jag nästan började spänna blicken för att gå in på isen. Då kom jag på att jag behöver inte spela mot någon, haha. Det var annorlunda, verkligen.

Det var minst sagt känslosamt när Rickard Wallins tröja nummer 51 hissades upp i taket i Löfbergs Arena.
– Ja minst sagt känslosamt. Det har varit liksom känslosamt fast inte genom att det blev på det sättet som jag trodde, att tårarna skulle komma direkt. Utan jag var mer tagen på något sätt och när väl tröjan kom upp där, då var det nära, det var det.

”DET KUNDE INTE HA BLIVIT ETT DUGG BÄTTRE”

Det var en mäktig stämning och fantastisk ceremoni när Wallin fick ta emot publikens hyllningar i en helt slutsåld arena.
– Jag ville vinka till alla, helst personligen till alla som var här, inte minst släkt och vänner. Ur min synvinkel kunde det inte ha blivit bättre.
– Dessutom att få ha ”Frögga” (Jonas Frögren), Christian (Berglund) och familjen där som väntade på mig. Det känns tryckt.
– Håkan (Loob) och Stefan (Larsson) är också två som jag har full respekt för så det var som sagt, ur min synvinkel, kunde det inte ha blivit ett dugg bättre.

Rickard Wallin kom till Färjestad 1997. 37-åringen har vunnit fyra SM-guld och spelat 669 matcher för klubbens A-lag. Många säsonger har han dessutom varit lagkapten.

Hur kändes det att summera tjugo år på det här sättet?
– Jag får inte vara med längre, jag kan inte ens hoppas på att de ringer och vill att jag ska göra comeback nu så, nu är det slut på riktigt, konstaterar han lite skämtsamt.
– Det är skönt på ett sätt och ett sätt att gå vidare i livet.
– Jag är sjukt tacksam för allting. Minnena har poppat upp längs vägen här sedan jag fått veta (tröjhissningen).
— Framför allt sista veckan har man blivit påmind om saker som har hänt längs vägen som man är sjukt tacksam för, inte minst alla människor. Alla upplevelser som man har fått vara med om på resans gång. Det är bara stor tacksamhet som man går runt och känner.

”ÄLSKAT ATT VARA HÄR”

Rickard Wallin drömde om många saker som ung. Men det här kunde han föreställa sig eller drömma om.
– Nej, jag har inte drömt om att bli uppmärksammad på det här sättet, det har jag nog aldrig gjort. Man förstår ju äran i det hela men det har aldrig varit en dröm när jag växte upp eller så. När man kom hit så var det så ouppnåeligt. Då var det Håkan som satt där själv och sen kommer Sterner med flera.
– Det var som jag var inne på i talet att det är sammanhanget som man blir satt i som gör att man blir tagen. Det är klart att jag är sjukt stolt över min karriär men att gravera in den och sin personlighet i Färjestad historia… Jag har bara älskat att vara här och göra så bra jag har kunnat. Sedan fattar man att vi har gjort något ganska så bra här och att jag har varit en del av det. Det är inte en dröm men det blir ju en dröm en sån här dag.

När var det som mest känslosamt?
– Dels efter Håkans tal och när tröjan började åka upp, då blev det på riktigt. Och sen när dom släppte ned den där uppe bredvid dom andra då kändes det.

Vad kan du jämföra den här upplevelsen med?
– Inget.
– I vanliga fall är man knuten till prestationen. Att man vet att man har tagit ut sig och vunnit och kan dela det med någon. Nu är det mer en samlad bild och med mig själv som person. Det är lite svårt att hantera för det är svårt att sätta in sig själv i en större bild.

”FINT ATT VI TRE FÅR AVSLUTA TILLSAMMANS”

Vid Wallins sida under ceremonin fans förutom familjen två väldigt speciella vänner. Jonas Frögren och Christian Berglund.
– Jag bad att dom skulle vara med och det accepterade dom och det är jag glad för. Det är på något sätt, dom fanns här när jag flyttade in första dagen och finns här fortfarande tjugo år senare. Det känns symboliskt och väldigt fint att vi tre får avsluta tillsammans.

Det var dessutom extra smidigt att ta med specifikt Frögren och Christian ut på isen.
– Dom skulle gå ut genom utvisningsbåset och dit hittar ju båda två så, säger Wallin och ler finurligt.
– Nej men skämt och sido, det är mina stöttepelare. Vi är väldigt olika som personer, men det är mina närmaste hockeyvänner. Vi behöver inte ringa varandra varje vecka, vi vet var vi har varandra. Är det någonting så ställer vi upp 110 % för varandra. Det är någonting som man inte riktigt kan förklara. Det är tre olika personer som är så pass tighta som vi är, det är lite speciellt. Allt från olika spelstilar till klädstilar, haha.

Hur fortsätter firandet? 
– Jag har cirka 100 gäster här allt som allt. Vi ska efter matchen (Färjestad – Frölunda) samla ihop till en liten mingelbankett och försöka umgås. Ha en trevlig kväll med de som har hjälpt mig längs vägen.
– Det är klart att man aldrig kan säga nog tack till de som stått en närmast. De vill inte ha det heller. Men att man får bjuda lite extra och samla ihop sina vänner är ju det fina med hela grejen, förutom att äran i sig och upplevelsen. Att dela den med fler är det som känns bäst.

Tisdag 19:00
Djurgårdens IF - Brynäs IF
1 1.69
X 4.60
2 4.45
Tisdag 19:00
IK Oskarshamn - Färjestads BK
1 4.15
X 5.15
2 1.69
Tisdag 19:00
IF Malmö Redhawks - Linköping HC
1 2.00
X 4.20
2 3.35
Tisdag 19:00
Växjö Lakers HC - Luleå HF
1 2.90
X 4.00
2 2.30
Tisdag 19:00
Rögle BK - Örebro HK
1 1.87
X 4.40
2 3.80
Tisdag 19:00
Skellefteå AIK - HV 71
1 2.10
X 4.20
2 3.15
Tisdag 19:00
Frölunda Indians - Leksands IF
1 1.37
X 5.90
2 7.50
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten