Sök
John Tavares.
Nyheter

N Y ISLANDERS: Ett ödesår för hela organisationen

John Tavares framtid hänger i luften och klubbens arenaproblem skapar osäkerhet. Gamla storklubben New York Islanders går in något av en ödessäsong som kan komma att påverka deras identitet under många år framöver, skriver Uffe Bodin när det är dags att analysera Brooklyns NHL-bidrag.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Linus Söderström, mv, HV71, Kristers Gudlevskis, mv, Tampa Bay, Seth Helgeson, b, New Jersey, Sebastian Aho, b, Skellefteå, Jordan Eberle, fw, Edmonton.
Förluster: Linus Söderström, mv, HV71 (lån), Jean-Francois Berube, mv, Vegas, Travis Hamonic, b, Calgary, Michail Grabovskij, fw, Vegas, Ryan Strome, fw, Edmonton, Bracken Kearns, fw, New Jersey.

S9

S1Nick Leddy
En av NHL:s läckraste skridskoåkare på backsidan. Leddy är en fantastisk pucktransportör som dessutom har blivit ett riktigt vasst offensivt vapen sedan han lämnade Chicago Blackhawks för Islanders organisation för tre år sedan. Satte personbästa med 46 poäng förra säsongen och är god för runt 50 poäng om lagets powerplay klickar.

S2Josh Bailey
Spåddes en lysande framtid när han draftades som nionde spelare i första rundan 2008. Men det har tagit Bailey närmare tio år att bli den spelare Islanders hoppades på. När han fick chansen intill John Tavares förra säsongen började poängen trilla in. Hans 56 poäng var en putsning av personbästat med hela 15 pinnar. En till produktiv säsong skulle göra 28-åringen gott. Efter säsongen kan han bli unrestricted free agent och casha in på öppna marknaden.

S3Jordan Eberle
Utskälld och hånad i Edmonton efter ett slutspel där han inte alls fick spelet att stämma. Oilers valde att offra Jordan Eberle för att få mer utrymme under lönetaket. Nu är han värvad till New York Islanders för att försöka skapa magi tillsammans med John Tavares. Eberle har tappat en del i produktivitet sedan sina bästa säsonger för några år sedan, men hans underliggande siffror ser bra ut och det är inte alls uteslutet att han studsar tillbaka med råge om han och Tavares får det att stämma ihop.

S4Anders Lee
Den kraftfulle och store amerikanen hade sitt livs säsong i fjol och satte prydligt personbästa med 34 mål och 52 poäng. Var det en engångsföreteelse, eller finns det mer att hämta. Hans effektivitet på 17,8 procent antyder att han överpresterade, men i rätt omgivning kan Lee åtminstone göra de 25 mål han mäktat med tidigare i karriären.

S6
Lagets poängkung: 
John Tavares
Kaptenen, härföraren och superstjärnan. John Tavares har känts lite som Mats Sundin under sina år med Islanders. Sundin var ofta skrämmande ensam att stå för klass när han spelade för Toronto Maple Leafs. Tavares har haft samma problem i New York Islanders, men ändå producerat och varit den som har hållit klubben (någorlunda) ovanför vattenytan. Nu är den stora frågan om han blir kvar i klubben, eller väljer att utnyttja möjligheten att bli unrestricted free agent och testa marknaden nästa sommar. Kan han rent av bli trejdad under säsongen? Frågorna är många inför den här ödessäsongen…

S5Josh Ho-Sang
Sedan han draftades sent i första rundan 2014 har Josh Ho-Sang mest omgärdats av skadalrubriker. Det har varit konflikter med kanadensiska juniorlandslagets ledning, en omskriven försovning under Islanders träningsläger för ett par år sedan och ilska över att han spelar med 66 på ryggen. Mitt i allt det här har det kanske glömts bort att han är en gudabenådad hockeyspelare som har potential att bli en av de mest underhållande spelarna i NHL på sikt. Hans 21 matcher långa sejour med Islanders i slutet av förra säsongen gav mersmak och många av fansen hoppas nu att Ho-Sang på allvar ska få chansen att visa sina framfötter i en framträdande roll. Han är en av lagets många spännande talanger som mitt i allt kaos skapar hopp för framtiden.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

När ska det egentligen vända för gamla stolta New York Islanders. Klubben som vann fyra raka Stanley Cup mellan 1980 och 1983 fortsätter att vara ett av NHL:s stora sorgebarn. I våras misslyckades man att bygga vidare på framgångarna från slutspelet 2016, där man för första gången sedan 1993 lyckades ta sig förbi den första slutspelsrundan. Med liten marginal missade man slutspel och var ännu en gång en besvikelse för fansen. Men det är inte bara resultaten som gör att det finns anledning att misströsta som New York Islanders-supporter. Efter 35 år av mer eller mindre stora bakslag står klubben inför en säsong som på många sätt kan förändra hela dess identitet.

För det första har vi hela John Tavares-soppan. Stjärnan och kaptenen, som så lojalt har kämpat för klubben i ur och skur de senaste åtta åren, sitter på ett utgående kontrakt. Vid snart 27 års ålder måste han ta ett beslut kring huruvida han ska förlänga karriären i klubben som draftade honom som första spelare 2009 eller gå vidare till en ny miljö där han har bättre möjligheter att nå framgång. Tavares agerande inför den potentiellt sista säsongen i Islanders har varit tvetydigt. Å ena sidan har han bedyrat att han trivs i organisationen, å andra sidan har han valt att inte skriva på något nytt kontrakt. Det gör att han, om inget drastiskt sker innan säsongsstarten, kommer att tvingas genomlida en säsong med återkommande frågor om framtiden. Precis som Steven Stamkos gjorde innan han sent omsider beslutade sig för att stanna kvar i Tampa Bay Lightning. Skulle Tavares lämna Islanders skickar det tillbaka klubben flera år i utvecklingen och tvingar dem indirekt att starta en ny generationsväxling. Det finns gott om spännande unga spelare i organisationen, men det skulle ändå innebära ett enormt avbräck före både klubben och dess anseende.

För det andra har vi arenafrågan. Många trodde och hoppades att den skulle vara ur världen när Islanders flyttade från gamla slitna Nassau Coliseum på Long Island och valde att slå sig ned i hippa Brooklyn. Tyvärr har Barclay Center, som klubben spelat i de två senaste åren, visat sig vara usel som hockeyarena. Arenan är konstruerad för att husera basket i och det har märkts. Varken de som driver arenan eller Islanders själva vill ha laget där. Och inom kort kan klubben tvingas göra ännu en flytt. Men var? Osäkerheten kring klubbens framtida hemvist gör det knappast enklare att attrahera fans eller sponsorer att investera tid och pengar i klubben. Att man återigen löper en ganska stor risk att missa slutspel gör det inte heller.


Jordan Eberle och John Tavares. Foto: Getty Images/Bruce Bennett 

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
1) Thomas Greiss
41) Jaroslav Halák

BACKAR:
2) Nick Leddy
4) Dennis Seidenberg
14) Thomas Hickey
42) Scott Mayfield
44) Calvin de Haan
50) Adam Pelech
55) Johnny Boychuk

FORWARDS:
7) Jordan Eberle
10) Alain Quine
11) Shane Prince
12) Josh Bailey ”A”
13) Mathew Barzal
15) Cal Clutterbuck ”A”
16) Andrew Ladd ”A”
24) Stephen Gionta
25) Jason Chimera
27) Anders Lee
29) Brock Nelson
53) Casey Cizikas
66) Josh Ho-Sang
72) Anthony Beauvillier
86) Nikolaj Kuljomin
91) John Tavares ”C”

COACH: 
Doug Weight (coach sedan 2016)

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten